Mėlynių ir riešutų sviesto chia pudingas | Daily Spoon

Mėlynių ir riešutų sviesto chia pudingas

5 MIN
SOTUMAS

PORCIJOS: 1 

Kelios minutės ruošimo, keli ingredientai ir turime maistingus pusryčius arba desertą. Chia pudingai yra šaunus būdas pradėti dieną ir palepinti savo žarnyną skaidulomis, augalinės kilmės baltymais bei Omega 3 riebiosiomis rūgštimis.

Tačiau šį receptą padariau dar vienu žingsneliu maistingesnį, kadangi į jį įdėjau porą šaukštelių liofilizuotų mėlynių miltelių, kurie yra gausūs antioksdidantų ir vitaminų. Naudoju miltelius, kadangi šviežios uogos yra ganėtinai brangios, o liofilizuoti produktai puikiai išsaugo savo maistinę vertę – vien 10 gramų miltelių atstoja 100 gramų uogų.

Migdolų pienas
Nepraleisk Daily Spoon receptų! GAUK NAUJIENAS
Ingredientai Ingredientai
3 šaukštai ispaninio šalavijo (chia) sėklų
120 ml  augalinio pieno (naudoju migdolų)
2 šaukšteliai klevų sirupo (medaus ar kito norimo saldiklio)
šaukštelis riešutų sviesto
1.5 šaukštelis liofilizuotų mėlynių miltelių – jei neturite, galite naudoti sutrintas uogas. 

 

Gaminimo instrukcija

1

Indelyje sumaišome sėklas, pieną bei klevų sirupą ir sandariai uždarytą paliekame nakčiai.

2

Ryte pudingą sumaišome su mėlynių milteliais, pagardiname riešutų sviestu ir norimomis uogomis ar riešutais. Skanaus!

 

Išbandei šį ar panašų receptą? Palik atsiliepimą!

0 Komentarų

Rašyti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *