Mėlynių ir riešutų sviesto chia pudingas
PORCIJOS: 1
Kelios minutės ruošimo, keli ingredientai ir turime maistingus pusryčius arba desertą. Chia pudingai yra šaunus būdas pradėti dieną ir palepinti savo žarnyną skaidulomis, augalinės kilmės baltymais bei Omega 3 riebiosiomis rūgštimis.
Tačiau šį receptą padariau dar vienu žingsneliu maistingesnį, kadangi į jį įdėjau porą šaukštelių liofilizuotų mėlynių miltelių, kurie yra gausūs antioksdidantų ir vitaminų. Naudoju miltelius, kadangi šviežios uogos yra ganėtinai brangios, o liofilizuoti produktai puikiai išsaugo savo maistinę vertę – vien 10 gramų miltelių atstoja 100 gramų uogų.
3 šaukštai | ispaninio šalavijo (chia) sėklų |
120 ml | augalinio pieno (naudoju migdolų) |
2 šaukšteliai | klevų sirupo (medaus ar kito norimo saldiklio) |
šaukštelis | riešutų sviesto |
1.5 šaukštelis | liofilizuotų mėlynių miltelių – jei neturite, galite naudoti sutrintas uogas. |
1
Indelyje sumaišome sėklas, pieną bei klevų sirupą ir sandariai uždarytą paliekame nakčiai.
2
Ryte pudingą sumaišome su mėlynių milteliais, pagardiname riešutų sviestu ir norimomis uogomis ar riešutais. Skanaus!
0 Komentarų