Naminio migdolų pieno receptas | Daily Spoon

Migdolų pienas

5 MIN
SOTUMAS

PORCIJOS: 4 stiklinės

Pagrindai – migdolų pienas namie.
Pirmas receptas, kuriuo noriu pasidalinti, yra migdolų pienas, kadangi jis bus pagrindas ir ateinančiuose receptuose. 

Kokie yra naminio migdolų pieno privalumai? 

● Gausu E vitamino bei kalcio;

● Mažesnė kaina nei parduotuvėje;

● Jokio pridėtinio cukraus ir saldiklių;

● Jokio plastiko.

Migdolų pienas
Nepraleisk Daily Spoon receptų! GAUK NAUJIENAS
Ingredientai Ingredientai
1 puodelis migdolų
3 puodeliai vandens (galite dėti ir 4, tačiau man labiau patinka kreminis skonis)
1 žiupsnelis druskos
⅓ šaukštelio cinamono
Papildomai: jei norite daugiau saldumo, galite įpilti du šaukštelius klevų sirupo
Gaminimo instrukcija

1

Migdolus užmerkite iš vakaro ir paliekame nakčiai.

2

Išbrinkusius migdolus nuplauname ir dedame į trintuvą. Įpilame vandenį ir pulsuodami triname porą minučių.

3

Dedame druską ir cinamoną ir dar išmaišome.

4

Mišinį perkošiame pro marlę (naudoju cepelinmaišį). Migdolų minkštimą pasiliekame – galime panaudoti kepiniuose arba sumaišius su kokosu aliejumi naudoti kaip kūno šveitiklį.

5

Migdolų pieną laikykite sandariai ir šaldytuve.

Patarimas: migdolų pieną geriausiai sunaudoti per 2-3 dienas, tad apskaičiuokite, kiek jo prireiks per šį laiką. Kiekius galite keisti pagal save, svarbu išlaikyti proporciją.

Išbandei šį ar panašų receptą? Palik atsiliepimą!

2 Komentarai

  1. Sveiki,

    O gal turite patarimą kaip tiksliau apskaičiuoti naminio migdolų pieno kaloringumą? Labai mėgstu gaminti namuose, bet dažnai to nedarau, nes nežinau kaip paskaičiuoti jo energetinę vertę. Kadangi mes didžiąją dalį riešutų tai pašaliname…

    Reply
    • Sveiki, Kristina,

      dažniausiai apskaičiuojama, jog naminiame migdolų piene yra apie 40 kcal 100 ml. Tačiau visada rekomenduočiau gaminant naudotis įvairiomis mobiliosiomis programėlėmis, skirtomis patiekalų maistingumui apskaičiuoti, jos dažniausiai gana tiksliai pateikia kcal ir visą kitą informaciją 🙂

      Reply

Rašyti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *