Migdolų pienas
PORCIJOS: 4 stiklinės
Pagrindai – migdolų pienas namie.
Pirmas receptas, kuriuo noriu pasidalinti, yra migdolų pienas, kadangi jis bus pagrindas ir ateinančiuose receptuose.
● Gausu E vitamino bei kalcio;
● Mažesnė kaina nei parduotuvėje;
● Jokio pridėtinio cukraus ir saldiklių;
● Jokio plastiko.
1 puodelis | migdolų |
3 puodeliai | vandens (galite dėti ir 4, tačiau man labiau patinka kreminis skonis) |
1 žiupsnelis | druskos |
⅓ šaukštelio | cinamono |
Papildomai: | jei norite daugiau saldumo, galite įpilti du šaukštelius klevų sirupo |
1
Migdolus užmerkite iš vakaro ir paliekame nakčiai.
2
Išbrinkusius migdolus nuplauname ir dedame į trintuvą. Įpilame vandenį ir pulsuodami triname porą minučių.
3
Dedame druską ir cinamoną ir dar išmaišome.
4
Mišinį perkošiame pro marlę (naudoju cepelinmaišį). Migdolų minkštimą pasiliekame – galime panaudoti kepiniuose arba sumaišius su kokosu aliejumi naudoti kaip kūno šveitiklį.
5
Migdolų pieną laikykite sandariai ir šaldytuve.
Patarimas: migdolų pieną geriausiai sunaudoti per 2-3 dienas, tad apskaičiuokite, kiek jo prireiks per šį laiką. Kiekius galite keisti pagal save, svarbu išlaikyti proporciją.
Sveiki,
O gal turite patarimą kaip tiksliau apskaičiuoti naminio migdolų pieno kaloringumą? Labai mėgstu gaminti namuose, bet dažnai to nedarau, nes nežinau kaip paskaičiuoti jo energetinę vertę. Kadangi mes didžiąją dalį riešutų tai pašaliname…
Sveiki, Kristina,
dažniausiai apskaičiuojama, jog naminiame migdolų piene yra apie 40 kcal 100 ml. Tačiau visada rekomenduočiau gaminant naudotis įvairiomis mobiliosiomis programėlėmis, skirtomis patiekalų maistingumui apskaičiuoti, jos dažniausiai gana tiksliai pateikia kcal ir visą kitą informaciją 🙂