Šie sausainiai turi daugiau maistingų ingredientų, mažiau cukraus, jokių miltų, tačiau tiek pat šokoladinio skonio, o pagaminti užtrunka iki 15 minučių (net su indų išplovimu) 🍫 Tahini – sezamų sėklų pasta, kurioje gausu baltymų ir gerųjų riebalų, o jos kreminis riešutų skonis leidžia ją naudoti visur – nuo salotų iki minkštų sausainių.
Gaminimo instrukcija
- Sumaišome ir išplakame šlapius ingredientus: kiaušinį, tahini, klevų sirupą ir kokosų aliejų.
- Po truputį maišydami įdedame kakavą, miltus, jūros druską ir sodą. Tik nepadauginkite sodos, kadangi sausainiai iškils ir taps sausi.
- Tuomet smulkiais gabaliukais supjaustome šokoladą ir įmaišome į tešlą. Padaliname tešlą į 10 rutuliukų ir tuomet šiek tiek aliejumi suteptom rankutėm dedame rutuliukus ant kepimo popieriaus ir suspausdami suformuojame sausainį.
- Kepame orkaitėje 180 laipsnių, 8-10 minučių ir leidžiame bent 5 minutes jiems atvėsti 🍪