Švelniai aštri pupelių ir krapų sriuba
PORCIJOS: 3-4
Maistinga, gaivi ir tuo pačiu švelniai aštri – būtent taip apibūdinčiau šią sriubą. Nežinau, kaip jums, bet man rudenį ir žiemą itin norisi šiltos sriubos, kuri primintų vaikystės namus.
1 | svogūnas |
kelios skiltelės | česnako |
2 | paprikos |
pagal poreikį | jaunos bulvytės |
pagal poreikį | druska ir pipirai |
2 šaukšteliai | kario |
pusė | raudono čili pipiro (be sėklų) |
apie 800 ml | vandens |
2 | daržovių sultinio kubeliai |
1 | kale kopūstas |
1-2 skardinės | baltųjų pupelių |
daug | krapų |
1 | citrinos sultys |
1
Ant alyvuogių aliejaus kelias minutes pakepiname supjaustytą svogūną ir kelias skilteles česnako. Tuomet dedame dvi supjaustytas paprikas. Šioje vietoje, jei norite tirštesnės sriubos, galite kartu pakepinti ir jaunas bulvytes.
2
Dedame prieskonius: druska, pipirai, keli šaukšteliai kario. Dedame supjaustyto (be sėklų) pusę raudino čili pipiro (visą, jei norite aštresnio skonio). Pakepiname kelias minutes.
3
Vandenį pilu iš akies, bet sakykim apie 800ml. Tuomet dedame du kubelius daržovių sultinio ir paliekame 10min.
3
Tuo tarpu supjaustome smulkiai kale kopūstą ir kartu su baltomis pupelėmis dedame į sriubą. Paliekame dar 10min.
3
Pabaigai dedame DAUG supjaustytų krapų ir vienos citrinos sultis. Skanaus!
3
Pabaigai dedame DAUG supjaustytų krapų ir vienos citrinos sultis. Skanaus!