Švelniai aštri pupelių ir krapų sriuba | Daily Spoon

Švelniai aštri pupelių ir krapų sriuba

40 MIN
SOTUMAS

PORCIJOS: 3-4

Maistinga, gaivi ir tuo pačiu švelniai aštri – būtent taip apibūdinčiau šią sriubą. Nežinau, kaip jums, bet man rudenį ir žiemą itin norisi šiltos sriubos, kuri primintų vaikystės namus.

Nepraleisk Daily Spoon receptų! GAUK NAUJIENAS
Ingredientai Ingredientai
1 svogūnas
kelios skiltelės česnako
2 paprikos
pagal poreikį jaunos bulvytės
pagal poreikį druska ir pipirai
2 šaukšteliai kario
pusė raudono čili pipiro (be sėklų)
apie 800 ml vandens
2 daržovių sultinio kubeliai
1 kale kopūstas
1-2 skardinės baltųjų pupelių
daug krapų
1 citrinos sultys
Gaminimo instrukcija

1

Ant alyvuogių aliejaus kelias minutes pakepiname supjaustytą svogūną ir kelias skilteles česnako. Tuomet dedame dvi supjaustytas paprikas. Šioje vietoje, jei norite tirštesnės sriubos, galite kartu pakepinti ir jaunas bulvytes.

2

Dedame prieskonius: druska, pipirai, keli šaukšteliai kario. Dedame supjaustyto (be sėklų) pusę raudino čili pipiro (visą, jei norite aštresnio skonio). Pakepiname kelias minutes.

3

Vandenį pilu iš akies, bet sakykim apie 800ml. Tuomet dedame du kubelius daržovių sultinio ir paliekame 10min.

3

Tuo tarpu supjaustome smulkiai kale kopūstą ir kartu su baltomis pupelėmis dedame į sriubą. Paliekame dar 10min.

3

Pabaigai dedame DAUG supjaustytų krapų ir vienos citrinos sultis. Skanaus!

3

Pabaigai dedame DAUG supjaustytų krapų ir vienos citrinos sultis. Skanaus!