Ypač maistingas ir sotus kokteilis tinkantis ir pusryčiams, ir desertui. Cukinijos kokteiliui suteikia labiau kreminę tekstūrą, o uogos puikiai subalansuoja jo skonį!
Gaminimo instrukcija
- Pusė brokolio dedame į verdantį sūdytą vandenį 10 minučių. Išimame ir leidžiame atvėsti.
- Smulkiai supjaustome brokolį, pusę paprikos, sauja krapų, kelis svogūnų laiškus, pusę raudono svogūno, pusę skardinės kukurūzų.
- Įmaišome raudonosios paprikos, kario, alyvuogių aliejaus, 2 kiaušinius, 1 šaukštelį citrinos žievelės, 2 šaukštus citrinos sulčių, stiklinė miltų – aš naudojau avinžirnių. Jei masė nelimpa ir yra per šlapia – dėkite daugiau miltų, o jei per sausa – šiek tiek alyvuogių aliejaus.
- Į įkaitintą keptuvę dedame po kupiną šauktą masės ir formuojame blynelius. Kiekvieną pusę pakepame po kelias minutes (kol blyneliais pasiekia auksinį rudumą) ir patiekiame su graikišku jogurtu, petražolėmis ir jūros druska. Skanaus!