Pirmą kartą pasigaminau baltymų gausius "beigelius" 🥯 Gavosi labai skaniai, todėl dalinuosi receptu. P.S. Dedu į kabutes, nes tikslus lietuviškas vertimas yra didriestainiai ir nežinau… galvojau po to manęs nesuprasit 🫣
Gaminimo instrukcija:
- Sumaišom pilno grūdo miltų stiklinę su 1.5 šaukštelio kepimo miltelių ir druskos. Tada dedame stikline graikiško jogurto ir išminkome tešlą. Duodam pailsėti 10min.
- Padaliname tešlą į 4 dalis, išminkome į virvės formą ir sujungiame ties kraštais. Dedame ant kepimo popieriaus.
- Suplakame vieną kiaušinį ir patepame “beigelį”.
- Viršų puošiam sezamų sėklomis ir druska.
- Kepam 15min 190°C.
Įžvalgos: naudojant paprastus kvietinius miltus didriestainiai (☺️) bus minkštesni, tačiau aš norėjau maistingesnio varianto ir man buvo labai skanu.