Maistinga, gaivi ir tuo pačiu švelniai aštri – būtent taip apibūdinčiau šią sriubą. Nežinau, kaip jums, bet man rudenį ir žiemą itin norisi šiltos sriubos, kuri primintų vaikystės namus.
Gaminimo instrukcija
- Ant alyvuogių aliejaus kelias minutes pakepiname supjaustytą svogūną ir kelias skilteles česnako. Tuomet dedame dvi supjaustytas paprikas. Šioje vietoje, jei norite tirštesnės sriubos, galite kartu pakepinti ir jaunas bulvytes.
- Dedame prieskonius: druska, pipirai, keli šaukšteliai kario. Dedame supjaustyto (be sėklų) pusę raudino čili pipiro (visą, jei norite aštresnio skonio). Pakepiname kelias minutes.
- Vandenį pilu iš akies, bet sakykim apie 800 ml. Tuomet dedame du kubelius daržovių sultinio ir paliekame 10min.
- Tuo tarpu supjaustome smulkiai kale kopūstą ir kartu su baltomis pupelėmis dedame į sriubą. Paliekame dar 10min.
- Pabaigai dedame DAUG supjaustytų krapų ir vienos citrinos sultis. Skanaus!