Sicilietiškos avinžirnių salotos su feta Daily Spoon
Eiti prie turinio
IŠTOBULINTAS BESTSELERIS ŽARNYNUI: AKTYVESNĖ FORMULĖ IR CITRUSŲ SKONIS
Pietūs / vakarienė
Salotos

Sicilietiškos avinžirnių salotos su feta

30 min
dot
Sotumas
dot
2 porcijos
Žalia pasta su parmezano sūriu

Gaminimo instrukcija

  1. Avinžirnius pagardiname alyvuogių aliejumi, druska, pipirais, rūkytos paprikos prieskoniais ir šauname į orkaitę 20min, 200C. Tuo tarpu supjaustome pomidoriukus, saulėje džiovintus pomidorus, baziliką, fetą.
  2. Sumaišome ingredientus, reikalingus padažui.
  3. Avinžirniams iškepus, išmaišome juos su paruoštu padažu.

Makaronai tikrai gali būti maistingi, o šitie yra ne vien tokie, bet ir baisiai skanūs. Skaidulų ir tą akį traukiančią žalią spalvą gauname iš špinatų, o baltymus sotumo jausmui iš pupelių. Atrodo keista derinys padažui, bet pažadu jis yra ypač kreminis ir gausus skonio.

Ingredientai

  • 4 saujų šviežių špinatų
  • Pusės skardinės baltų pupelių
  • 200g makaronų (apie 100 g žmogui)
  • 4 skiltelių česnako
  • Saujos tarkuoto parmezano (arba veganiškai versijai – Daily Spoon mielių dribsnių)
  • Pusės citrinos citrinos sulčių ir jos žievelės
  • Pagal skonį druskos ir pipirų, čili dribsnių
  • 2 šaukštų tyro alyvuogių aliejaus
Mityba

Daugiau receptų

@dailyspoon.stories

Prisijunk prie Daily Spoon bendruomenės