Tacos su krevetėmis, mangų salsa ir gvakamole | Daily Spoon

Tacos su krevetėmis, mangų salsa ir kremine gvakamole

45 MIN
SOTUMAS

PORCIJOS: 4

Šviežios krevetės susitinka su egzotiška mangų salsa ir kreminiu gvakamole padažu, suteikdamos kiekvienam kąsniui išskirtinį skonį, kurį tikrai norėsite patirti vėl ir vėl.

Tacos su mangų salsa ir gvakamole
Nepraleisk Daily Spoon receptų! GAUK NAUJIENAS
Ingredientai Ingredientai
Svogūnų marinatui:
1 Raudonas svogūnas
2 šaukštai Cukraus
2 šaukšteliai Druskos
1/3 stiklinės Acto
2/3 stiklinės Karšto vandens
Gvakamolei:
3 Avokadai
1 šaukštas Graikiško jogurto arba grietinės
2 šaukštai Alyvuogių aliejaus
1 laimas Laimo sultys
Pagal skonį Druska ir pipirai
Mangų salsai:
1  Paprika
Pusė Agurko
1 Prinokęs mangas
2 Pomidoriukai
1 Čili paprika (be sėklyčių)
Pora lapelių Kalendros (jei nemėgstate, galite praleisti)
Pusė laimo Laimo sulčių
Pagal skonį Druska ir pipirai
Krevetėms:  
300 g Krevetės
Mėgstami prieskoniai Rūkyta paprika, karis, soja ir t.t.
4 Tortilijų

 

Gaminimo instrukcija

1

Marinuoti svogūnėliai: supjaustome smulkiais griežinėliais 1 raudoną svogūną, dedame į mažą dubenėlį kartu su 2 šaukštais cukraus ir 2 šaukšteliais druskos. Įpilame 1/3 stiklinės acto ir tada 2/3 stiklinės karšto vandens, kad užlietų visus svogūnus. Paliekame bent valandai.

2

Kreminei gvakamolei: į plaktuvą keliauja 3 avokadai, šaukštas graikiško jogurto arba grietinės, 2 šaukštai alyvuogių aliejaus, 1 laimo sultys, druska ir pipirai. Viska sublendiname iki vientisos masės.

3

Mangų salsa: smulkiai supjaustome papriką, pusę agurko, prinokusį mangą, pomidoriukus, šviežią čilį (be sėklyčių) ir kalendrą (jei nemėgstate, galite praleisti). Nepagailime druskos, pipirų ir laimo sulčių.

4

Krevetės: nevirtas, dideles krevetes (apie 300g) marinuojame su mėgstamais prieskoniais. Aš naudojau rūkytą papriką, karį, šiek tiek sojos, alyvuogių aliejaus ir čili dribsnių. Jas kepame keptuvėje ant aukštos ugnies po dvi minutes iš abiejų pusių arba ant laužo.

5

Tortilijos paplotėlį pašildome keptuvėje arba ant laužo, kol jis švelniai paauksuoja ir tada dedame ingredientus: gvakamolę, salotų lapus, salsą, krevetes ir marinuotus svogunėlius. Skanaus!