Traškių bulvių salotos su žalumynais
50 MIN
SOTUMAS
PORCIJOS: 2
Išbandžiau viral bulvių salotas. Patiko – dalinuosi savo versija. Šitos salotos yra superinis garnyras arba įdėjus į jas baltymų šaltinį kaip rūkytą lašišą – turim iš savęs pilną patiekalą. 🌼
Nepraleisk Daily Spoon receptų!
GAUK NAUJIENAS
Ingredientai
10 | Jaunų, mažų bulvyčių |
Keli šaukštai | Ypač tyro alyvuogių aliejaus |
1 | Ilgavaisio agurko arba galima naudoti šviežiai raugtus agurkėlius |
Pusės | Raudono svogūno |
Gausiai | Krapų ir jei norisi galima papildomai petražolių, laiškinių svogūnų |
Padažui: | |
5 gausūs šaukštai | Graikiško jogurto |
Pusės | Citrinos sulčių |
1 | Česnakas |
Keli šaukštai | Ypač tyro alyvuogių aliejaus |
Jei norisi | Druska, pipirai, čili dribsniai |
Gaminimo instrukcija
1
Bulves verdame, kol nesunkiai įsmeigsime šakutę. Apie 30 min. Jos pilnai neturi išvirti. Kai jas išimame, ant kepimo popieriaus suspaudžiame plokščiai, pašlakstome aliejumi, druska ir dedam į orkaitę, kol matysite, kad gražiai paskrunda kraštai. Apie 25 min., 190 C.
2
Kitus ingredientus supjaustome, sumaišome su padažu ir įmašome iškeptas bulvytes. Skanaus!