Vištienos salotos su keptais kukurūzais ir švelniai aštriu jogurtiniu padažu
PORCIJOS: 2
Maistingesnė ir įdomesnė vištienos salotų versija. Tik neišsigąskite pateiktų ingredientų įvairovės – visi kartu jie suteikia salotoms nuostabų skonį. Taip patiks, kad nes kils ginčas, kas likučius nešis pietums į darbą!
3 šaukštai | graikiško jogurto |
3 šaukšteliai | sirachos (arba kito aštraus padažo) |
pusės | laimo sulčių |
3 šaukšteliai | rūkytos paprikos |
1 | didesnė vištienos krūtinėlė |
marinavimui | sojos |
1 | kukurūzo burbuolė |
pagal poreikį | romane salotų |
sauja | vyšninių pomidoriukų |
1 | jalapenas |
sauja | tarkuoto parmezano |
šiek tiek | krapų |
pagal poreikį | druskos |
pagal poreikį | pipirų |
1
Pradėkite nuo padažo: 3 šaukštai graikiško jogurto, 3 šaukšeliai sirachos (arba kito aštraus padažo), pusės laimo sultys, šaukštelis rūkytos paprikos, druska, pipirai.
2
Toliau vištiena: vieną didesnę krutinėlę pamarinuokite su soja, druska, pipirais ir rūkyta paprika. Geriausiai būtų marinuoti parą, bet užteks ir pusvalandžio. Kepame apie 30-35 minutes.
3
Kukurūzai: burbuolę iš visų pusių pakepkite keptuvėje ant aukštos ugnies kelias minutes.
4
Visus ingredientus sumaišome su: romane salotomis, vyšniniais pomidoriukais, vienu supjaustytu jalapenu, sauja tarkuoto pamezano, sauja krapų, druska, pipirais. Skanaus!