Avokadų pesto
15 MIN
SOTUMAS
Porcijos: 2
Kaip tikras 90-ųjų vaikas su avokadais mityboje turiu ypač šiltus santykius. Avokadai yra nuostabus gerųjų riebalų šaltinis, o jie mums svarbūs odos, plaukų sveikatai bei energijos lygiui dienos metu. Na, o šis pesto yra pranašesnis nei klasikinis pesto savo maistingumu, kadangi avokadas visiškai pakeičia aliejų, o skonio atžvilgiu man jis pranašesnis ir gaivumu.
Nepraleisk Daily Spoon receptų!
GAUK NAUJIENAS
Ingredientai
1 | avokadas |
2 pilnos saujos | šviežių baziliko lapelių |
Pusės | citrinos sulčių |
5 šaukštų | vandens (jei norėsis ir daugiau) |
3 šaukštų | anakardžio riešutų |
4 šaukštai | tarkuoto parmezano (veganams – toks pat kiekis mielių dribsnių) |
2 skiltelės
|
česnako |
Žiupsnelis | druskos ir pipirų |
Gaminimo instrukcija
1
Šiek tiek keptuvėje pakepame anakardžio riešutus.
2
Tuomet visus ingredientus dedame į virtuvinį kombainą ir gerai sutriname
3
Paragaukite ar netrūksta druskos pagal jūsų skonį. Jei per rūgštu, ar per stipriai jaučiasi česnakas, įdėkite papildomai puselę avokado ir šiek tiek baziliko 🥑