Brokolių salotos su kreminiu krapų padažu
30 MIN
SOTUMAS
PORCIJOS: 2
Tai yra skaniausias salotų padažas. Nėra jokių klausimų.
Nepraleisk Daily Spoon receptų!
GAUK NAUJIENAS
Ingredientai
Salotoms: | |
1 stiklinė | bulgur kruopų |
1 burbuolė / 1 skardinė | kukurūzų |
pagal poreikį | vištienos / fetos / avinžirnių |
Padažui: | |
sauja | krapų |
1 skiltelė | česnakų |
pusės | laimo sulčių |
sauja | anakardžių |
pusė stiklinės | augalinio pieno |
1 šaukštelis | garstyčių |
pagal poreikį | druska, pipirai |
sauja | tarkuoto parmezano |
šiek tiek | krapų |
pagal poreikį | druskos |
pagal poreikį | pipirų |
Gaminimo instrukcija
1
Į dubenį keliauja: stiklinė išvirtų bulgur kruopų, pakepti kukurūzai (galima naudoti burbuolę ar konservuotus), agurkas, smulkiai supjaustytas brokolis.
2
Padažui: dosni sauja krapų, skiltelė česnako, pusės laimo sulčių, sauja anakardžių, pusės stiklinės augalinio pieno, šaukštelis garstyčių, druska, pipirai. Viską sutriname iki kreminės masės. Jei padažas per skystas – įdedame anakardžių, jei per tirštas – čiut čiut pieno.
3
Įmaišome padažą ir dedame norimus baltymus: feta, avinžirnius, man skaniausias variantas buvo su gerai paprieskoniuota ir orkaitėje iškepta vištiena. Skanaus!