Šokoladiniai burokėlių keksiukai
10 keksiukų
Man labai patinka ieškoti sveikesnių alternatyvų receptų, kadangi tai puikus būdas palepinti tą vidinį norą suvalgyti ką nors saldaus, tačiau po to nesijusti apsunkus nuo didelio kiekio cukraus, miltų ar sviesto. Be to, yra smagu duoti tokį keksiuką draugams ir tada jiems paklausus su kuo jis, pasakyti burokėliai 🙂
Šiame keksiukų recepte yra net 3 burokėliai, jokio glitimo ar pieno. Tačiau burokėlių piurė, kakava bei juodas šokoladas padaro juos drėgnus, sodraus skonio ir minkštus.. Trumpai tariant, galite savo draugus ir šeimyną nustebinti, kaip daržovių keksiukai gali nenusileisti mums tradiciškai žinomiems 🙂
1 stiklinė | burokėlių piurė (3 vidutinio dydžio virti burokėliai) |
35ml (⅓ stiklinės) | migdolų pieno |
130 g (1 stiklinė) | migdolų arba kukurūzų miltų |
75 g (¼ stiklinės) | klevų sirupo arba ištirpinto medaus |
50 g (⅓ stiklinės) | rudojo arba kokosų cukraus |
1 šaukštelis | valgomosios sodos |
70 g (½ stiklinės) | natūralios kakavos miltelių |
100 g | juodojo šokolado |
2 | kiaušiniai |
žiupsnelis | jūros druskos |
60 ml | kokosų aliejaus |
1
Įkaitiname orkaitę iki 180 °C. Viename puode lengvai išplakame burokėlių piurė, ištirpintą kokosų aliejų, pieną, klevų sirupą, cukrų, sodą ir druską.
2
Lengvai maišydami įdedame kakavos miltelius ir miltus. Nepermaišome 🙂
3
Supjaustome šokolado plytelę mažais gabaliukais ir įmaišome juos į tešlą, palikdami kelis laisvus papuošimui ant viršaus. Dedame tešlą į formeles (apie du šaukštus tešlos vienam keksiukui) ir papuošiame likusiais šokolado gabaliukais.
4
Kepame apie 20-24 minutes ir ištraukus iš orkaitės leidžiame pailsėti kelias minutes. Skanaus!