Šokoladiniai burokėlių keksiukai | Daily Spoon

Šokoladiniai burokėlių keksiukai

15 MIN
SOTUMAS

10 keksiukų

Man labai patinka ieškoti sveikesnių alternatyvų receptų, kadangi tai puikus būdas palepinti tą vidinį norą suvalgyti ką nors saldaus, tačiau po to nesijusti apsunkus nuo didelio kiekio cukraus, miltų ar sviesto. Be to, yra smagu duoti tokį keksiuką draugams ir tada jiems paklausus su kuo jis, pasakyti burokėliai 🙂 

Šiame keksiukų recepte yra net 3 burokėliai, jokio glitimo ar pieno. Tačiau burokėlių piurė, kakava bei juodas šokoladas padaro juos drėgnus, sodraus skonio ir minkštus.. Trumpai tariant, galite savo draugus ir šeimyną nustebinti, kaip daržovių keksiukai gali nenusileisti mums tradiciškai žinomiems 🙂 

 

Nepraleisk Daily Spoon receptų! GAUK NAUJIENAS
Ingredientai Ingredientai
1 stiklinė  burokėlių piurė (3 vidutinio dydžio virti burokėliai)
35ml ( stiklinės)  migdolų pieno
130 g (1 stiklinė) migdolų arba kukurūzų miltų 
75 g (¼ stiklinės) klevų sirupo arba ištirpinto medaus
50 g (⅓ stiklinės) rudojo arba kokosų cukraus
1 šaukštelis  valgomosios sodos
70 g (½ stiklinės) natūralios kakavos miltelių 
100 g juodojo šokolado 
kiaušiniai
žiupsnelis jūros druskos
60 ml  kokosų aliejaus
Gaminimo instrukcija

1

Įkaitiname orkaitę iki 180 °C. Viename puode lengvai išplakame burokėlių piurė, ištirpintą kokosų aliejų, pieną, klevų sirupą, cukrų, sodą ir druską. 

2

Lengvai maišydami įdedame kakavos miltelius ir miltus. Nepermaišome 🙂 

3

Supjaustome šokolado plytelę mažais gabaliukais ir įmaišome juos į tešlą, palikdami kelis laisvus papuošimui ant viršaus. Dedame tešlą į formeles (apie du šaukštus tešlos vienam keksiukui) ir papuošiame likusiais šokolado gabaliukais.  

4

Kepame apie 20-24 minutes ir ištraukus iš orkaitės leidžiame pailsėti kelias minutes. Skanaus!