Cinamoninės karamelės obuolių pyragas
PORCIJOS: 8
Minkštos cinamoninės karamelės ir obuolių pyragas – čia klasika susitinka su šventiniu patiekimu.
2 -3 | Obuolių |
150 g | Cukraus karamelei |
220 g | Sviesto |
3/4 | Puodelio kefyro |
2 | Kiaušinių |
Stiklinė | Medaus |
Pusės | Apelsino žievelės ir sulčių |
80 g | Rudojo cukraus |
1/2 šaukštelio | Sodos |
Šaukštelio | Daily Spoon ceilono cinamono |
270 g | Miltų |
1/2 šaukštelio | Kepimo miltelių |
1 šaukštelio | Druskos |
1
Į apvalią kepimo formą dedame kepimo popierių ir pritvirtiname apvalų formos viršų, o išsikišusias kepimo popieriaus dalis nukerpame. Ištriname formą sviestu. Glaudžiai išdėliojame obuolių skilteles.
2
Gaminame karamelę: keptuvėje sumaišome cukrų su 3 šaukštais vandens. Kaitiname vidutinėje – aukštoje kaitroje 6 – 8 min, maišant, kol susiformuoja skysta karamelė. Įdedame šaukštelį cinamono. Karamelei susiformavus, greitai pilame ant obuolių, nes ji greitai stingsta. Stengiamės ją paskirstyti tolygiai.
3
Toje pačioje keptuvėje ištirpiname sviestą ir supilame į dubenį, kad atvėstų. Į sviestą įmaišome medų, kefyrą, kiaušinius, rudąjį cukrų ir apelsino žievelę, sultis. Sumaišome iki tolygios masės.
4
Tuomet per sietelį įmaišome miltus, druską, cinamoną, kepimo miltelius ir sodą (jei norite papildomų prieskonių, čia tinka šiek tiek muskato, gvazdikėlių). Supilame tešlą ant obuolių, kepimo formą pajudiname, kad viskas pasiskirstytų tolygiai.
6
Iškepusį pyragą palikite atvėsti 15 minučių. Tada atsargiai atskirkite pyragą nuo krašto su peiliu, uždėkite lėkštę ant kepimo formos viršaus ir apverskite. Nuimkite kepimo popierių ir patiekite su grietinėle ar vaniliniais ledais. Skanaus!