Citrininis maskarponės pyragas su mėlynėmis
90 MIN
SOTUMAS
PORCIJOS: 8
Su receptais fokusuojuosi į maistingumą ir man patinka maistingesnės desertų variacijos, tačiau kartais pyragui tiesiog reikia leisti būtų pyragui. Čia fokusas buvo skonis ir jis yra baisiai geras. Kartosiu šį pyragą ir Velykoms ☀️
Nepraleisk Daily Spoon receptų!
GAUK NAUJIENAS
Ingredientai
Maskarponės kremas: | |
250 g | Maskarponės |
Šaukštas | Rudo cukraus |
2 šaukšteliai | Citrinos žievelės |
Šaukštas | Krakmolo |
Cinamoniniai trupiniai: | |
100 g | Miltų |
100 g | Rudo cukraus |
4 šaukštai | Ištirpinto sviesto |
Šaukštelis | Daily Spoon Ceilono cinamono |
Žiupsnelis | Jūros druskos |
Tešla: | |
300 g | Šilauogių arba mėlynių |
300 g | Miltų |
1,5 šaukštelio | Kepimo miltelių |
0,5 šaukštelio | Sodos |
Žiupsnelio | Druskos |
150 g | Rudo cukraus |
100 g | Ištirpinto sviesto |
150 g | Graikiško jogurto |
60 ml | Pieno (augalinio ar karvės) |
50 ml | Citrinų sulčių |
3 | Citrinų žievelės |
Šaukštelis | Daily Spoon Ceilono cinamono |
Gaminimo instrukcija
1
Sumaišom maskarponės kremo ingredientus – atidedam.
2
Sumaišom cinamoninių trupinių ingredientus – atidedam.
3
Tešlai: sutrinam cukrų su citrinos žievele. Tuomet įmaišom likusius ingredientus (išskyrus mėlynes). Kai tešla išmaišyta – įdedam pamiltuotas mėlynes.
4
Sluoksniuojam: dedam pusę tešlos, tada visą maskarponės kremą, likusią tešlą ir ant viršaus tolygiai barstom trupinius.
5
Kepam 180 laipsnių temperatūroje – 65 minutes. Leidžiam pusvalandį atvėsti. Skanaus!