Citrininis maskarponės pyragas su mėlynėmis | Daily Spoon

Citrininis maskarponės pyragas su mėlynėmis

90 MIN
SOTUMAS

PORCIJOS: 8

Su receptais fokusuojuosi į maistingumą ir man patinka maistingesnės desertų variacijos, tačiau kartais pyragui tiesiog reikia leisti būtų pyragui. Čia fokusas buvo skonis ir jis yra baisiai geras. Kartosiu šį pyragą ir Velykoms ☀️

Braškių tiramisu
Nepraleisk Daily Spoon receptų! GAUK NAUJIENAS
Ingredientai Ingredientai
Maskarponės kremas:  
250 g Maskarponės
Šaukštas Rudo cukraus
2 šaukšteliai Citrinos žievelės
Šaukštas Krakmolo
Cinamoniniai trupiniai:  
100 g Miltų
100 g Rudo cukraus
4 šaukštai Ištirpinto sviesto
Šaukštelis Daily Spoon Ceilono cinamono
Žiupsnelis Jūros druskos
Tešla:  
300 g Šilauogių arba mėlynių
300 g Miltų
1,5 šaukštelio Kepimo miltelių
0,5 šaukštelio Sodos
Žiupsnelio Druskos
150 g Rudo cukraus
100 g Ištirpinto sviesto
150 g Graikiško jogurto
60 ml Pieno (augalinio ar karvės)
50 ml Citrinų sulčių
3 Citrinų žievelės
Šaukštelis Daily Spoon Ceilono cinamono

 

Gaminimo instrukcija

1

Sumaišom maskarponės kremo ingredientus – atidedam.

2

Sumaišom cinamoninių trupinių ingredientus – atidedam.

3

Tešlai: sutrinam cukrų su citrinos žievele. Tuomet įmaišom likusius ingredientus (išskyrus mėlynes). Kai tešla išmaišyta – įdedam pamiltuotas mėlynes.

4

Sluoksniuojam: dedam pusę tešlos, tada visą maskarponės kremą, likusią tešlą ir ant viršaus tolygiai barstom trupinius.

5

Kepam 180 laipsnių temperatūroje – 65 minutes. Leidžiam pusvalandį atvėsti. Skanaus!