Cukinijų blyneliai su feta ir žalumynais | Daily Spoon

Cukinijų blyneliai su feta ir žalumynais

40 MIN
SOTUMAS

PORCIJOS: 2-3

Vienas iš maistingesnių pietų ar vakarienės pasirinkimų – pakankamai sotūs, tačiau neapsunkinantys blyneliai patiks visiems.

Nepraleisk Daily Spoon receptų! GAUK NAUJIENAS
Ingredientai Ingredientai
Tzatziki:
300 g graikiško jogurto
pusės agurko
2 skiltelės česnako
2 šaukštai citrinos sulčių
pagal poreikį alyvuogių aliejaus, durskos ir pipirų
Blyneliams:
2 nedidelės cukinijos
po saują petražolių, krapų, svogūnų laiškų
150 g fetos sūrio
2 kiaušiniai
1 šaukštelis tarkuotos citrinos žievelės
1 šaukštelis rūkytos paprikos miltelių
3/4 stiklinės avinžirnių (arba kvietinių) miltų
Gaminimo instrukcija

1

Pradedame nuo tzatziki gamybos: į vieną indą dedame graikišką jogurtą, tarkuotą agurką, trintas česnako skilteles, citrinos sultis, alyvuogių aliejaus ir druskos bei pipirų pagal skonį. Atidedame jį į šoną.

2

Pradedame blynelių gamybą: sutarkuojame cukinijas. Dedame jas į sietelį ir kelis kartus stipriai nuspaudžiame, kad išbėgtų jose esantis vanduo.

3

Susmulkiname petražoles, krapus ir svogūnų laiškus. Suberiame į indą, kuriame jau yra tarkuotos cukinijos.

4

Fetą gabaliukais taip pat sudedame į cukinijų masę. Įmušame kiaušinius. Tuomet įberiame rūkytos paprikos, citrinos žievelės. Viską gerai išmaišome.

5

Pamažu beriame miltus ir stebime, ar tešla nėra per skysta – gali reikėti dar miltų.

6

Blynelius apkepame keptuvėje ir patiekiame jau su tzatziki šalia. Skanaus!