Cukinijų blyneliai su feta ir žalumynais
PORCIJOS: 2-3
Vienas iš maistingesnių pietų ar vakarienės pasirinkimų – pakankamai sotūs, tačiau neapsunkinantys blyneliai patiks visiems.
Tzatziki: | |
300 g | graikiško jogurto |
pusės | agurko |
2 | skiltelės česnako |
2 šaukštai | citrinos sulčių |
pagal poreikį | alyvuogių aliejaus, durskos ir pipirų |
Blyneliams: | |
2 | nedidelės cukinijos |
po saują | petražolių, krapų, svogūnų laiškų |
150 g | fetos sūrio |
2 | kiaušiniai |
1 šaukštelis | tarkuotos citrinos žievelės |
1 šaukštelis | rūkytos paprikos miltelių |
3/4 stiklinės | avinžirnių (arba kvietinių) miltų |
1
Pradedame nuo tzatziki gamybos: į vieną indą dedame graikišką jogurtą, tarkuotą agurką, trintas česnako skilteles, citrinos sultis, alyvuogių aliejaus ir druskos bei pipirų pagal skonį. Atidedame jį į šoną.
2
Pradedame blynelių gamybą: sutarkuojame cukinijas. Dedame jas į sietelį ir kelis kartus stipriai nuspaudžiame, kad išbėgtų jose esantis vanduo.
3
Susmulkiname petražoles, krapus ir svogūnų laiškus. Suberiame į indą, kuriame jau yra tarkuotos cukinijos.
4
Fetą gabaliukais taip pat sudedame į cukinijų masę. Įmušame kiaušinius. Tuomet įberiame rūkytos paprikos, citrinos žievelės. Viską gerai išmaišome.
5
Pamažu beriame miltus ir stebime, ar tešla nėra per skysta – gali reikėti dar miltų.
6
Blynelius apkepame keptuvėje ir patiekiame jau su tzatziki šalia. Skanaus!