Cukinijų cannelloni su ricotos įdaru | Daily Spoon

Cukinijų cannelloni su ricotos įdaru

40 MIN
SOTUMAS

PORCIJOS: 3-4

Dar vienas maistingas daržovių patiekalas, pakeičiantis įprastus cannelloni makaronus cukinijomis. Skamba kiek neįprastai, tačiau, kai paragauji, nebesinori sustoti.

Nepraleisk Daily Spoon receptų! GAUK NAUJIENAS
Ingredientai Ingredientai
2 cukinijos
250 g ricottos
125 g mocarelos
400 g konservuotų pomidorų
3 česnako skiltelių
3 šaukštų citrinos sulčių
pusė šaukštelio citrinos žievelės
sauja šviežio baziliko
pagal poreikį alyvuogių aliejaus, druskos, pipirų, raudonėlio
Gaminimo instrukcija

1

Padažui pakepiname česnaką ant alyvuogių aliejaus, dedame šiek tiek raudonėlio, druskos, pipirų. Pakepus kelias minutes, dedame pomidorus ir paliekame 15 minučių. Tuomet padažą sutriname.

2

Ricottą, plėšytą mocarelą sumaišome su bazilikais, citrinos sultimis, žievele, alyvuogių aliejumis, druska, pipirais. Į kepimo formą pilame pomidorų padažą. Plonai supjaustome cukiniją per ilgį (aš tam naudojau skustuką), lakštai neturėtų būti permatomi.

3

Apie šaukštą ricotos kremo dedame į cukinijos lakštą, susukame ir dedame į blėkutę. Kepame apie 20min 200C.