Cukinijų cannelloni su ricotos įdaru
PORCIJOS: 3-4
Dar vienas maistingas daržovių patiekalas, pakeičiantis įprastus cannelloni makaronus cukinijomis. Skamba kiek neįprastai, tačiau, kai paragauji, nebesinori sustoti.
2 | cukinijos |
250 g | ricottos |
125 g | mocarelos |
400 g | konservuotų pomidorų |
3 | česnako skiltelių |
3 šaukštų | citrinos sulčių |
pusė šaukštelio | citrinos žievelės |
sauja | šviežio baziliko |
pagal poreikį | alyvuogių aliejaus, druskos, pipirų, raudonėlio |
1
Padažui pakepiname česnaką ant alyvuogių aliejaus, dedame šiek tiek raudonėlio, druskos, pipirų. Pakepus kelias minutes, dedame pomidorus ir paliekame 15 minučių. Tuomet padažą sutriname.
2
Ricottą, plėšytą mocarelą sumaišome su bazilikais, citrinos sultimis, žievele, alyvuogių aliejumis, druska, pipirais. Į kepimo formą pilame pomidorų padažą. Plonai supjaustome cukiniją per ilgį (aš tam naudojau skustuką), lakštai neturėtų būti permatomi.
3
Apie šaukštą ricotos kremo dedame į cukinijos lakštą, susukame ir dedame į blėkutę. Kepame apie 20min 200C.