Sotūs daržovių blyneliai | Daily Spoon

Daržovių blyneliai

20 MIN
SOTUMAS

PORCIJOS: 1-2

Norėjau kažko sotaus, bet ne per daug ir sveiko, bet ne salotų. Iš to gimė šie tobuli daržovių blyneliai.

Nepraleisk Daily Spoon receptų! GAUK NAUJIENAS
Ingredientai Ingredientai
1 cukinija
1 mažas raudonasis svogūnas
1 paprika
400 g konservuotų kukurūzų
žiupsnelis druskos, pipirų
pagal skonį kario, rūkytos saldžiosios paprikos, petražolių
2 kiaušiniai
pusė stiklinės kvietinių/be glitimo/avinžirnių miltų
Pagardinimui
keli šaukštai graikiško jogurto
žiupsnelis druskos, krapų

 

Gaminimo instrukcija

1

Sutarkuokite cukiniją ir ant jos pabarstykite druskos (tai padės ištraukti cukinijoje esantį vandenį). Po 10 minučių rankomis išspauskite vandenį iš cukinijos. 

2

Smulkiais kubeliais supjaustykite mažą raudonajį svogūną ir papriką, sumaišykite su tarkuota cukinija.

3

Į smulkintų daržovių indą suberkite konservuotus kukurūzus. Pagardinkite daržoves druska, pipirais, kariu ir rūkyta saldžiąja paprika. Papildomai galite įdėti petražolių. 

4

Įmuškite du kiaušinius ir išmaišykite masę. Tuomet įdėkite pusę stiklinės turimų miltų ir viską kartu išmaišykite. 

5

Kepkite ant didelės ugnies iki kol blyneliai įgis auksinio geltonumo atspalvį (apie dvi minutes vienai pusei). Iškeptus blynelius patiekite su savo mėgstamais priedais, man skaniausia juos valgyti su graikišku jogurtu, druska ir krapais. Skanaus!