Dvigubo šokolado sausainiai su jūros druska
20 MIN
SOTUMAS
PORCIJOS: 15 sausainių
Nors ir be pieno produktų ir glitimo, tačiau sausainiai šiek tiek labiau nuodėmingi cukrumi (visgi yra maistingesni, nei parduotuvėje esantys). Tačiau būtent cukraus pagalba yra gaunamas tas norima “chewy” sausainio tekstūra ir man jo vieno užtenka palepinti tą popietinį deserto norą.
Nepraleisk Daily Spoon receptų!
GAUK NAUJIENAS
Ingredientai
150 g | kokosų arba rudo cukraus |
50 g | nesaldintos kakavos |
200 g | grikių miltų |
1 šaukštelis | kepimo miltelių |
90 ml | augalinio pieno |
80 ml | ištirpinto ir atvėsinto kokosų aliejaus |
2 šaukštai | riešutų sviesto |
sauja | juodo šokolado gabaliukų |
žiupsnelis | jūros druskos |
Gaminimo instrukcija
1
Sumaišykite cukrų, miltus, kakavą ir kepimo miltelius.
2
Tuomet pilkite pieną, kokosų aliejų, riešutų sviestą, druską. Viską sumaišykite šaukštu arba rankomis ir tuomet dėkite šokolado gabaliukus.
3
Suformuokite rutuliukus iš gausesnio šaukšto tešlos ir dėkite ant kepimo popieriaus, šiek tiek paspausdami. Kepkite apie 12-13 minučių, 180 C. Leiskite atvėsti.