Dvigubo šokolado sausainiai su jūros druska | Daily Spoon

Dvigubo šokolado sausainiai su jūros druska

20 MIN
SOTUMAS

PORCIJOS: 15 sausainių

Nors ir be pieno produktų ir glitimo, tačiau sausainiai šiek tiek labiau nuodėmingi cukrumi (visgi yra maistingesni, nei parduotuvėje esantys). Tačiau būtent cukraus pagalba yra gaunamas tas norima “chewy” sausainio tekstūra ir man jo vieno užtenka palepinti tą popietinį deserto norą.

Nepraleisk Daily Spoon receptų! GAUK NAUJIENAS
Ingredientai Ingredientai
150 g kokosų arba rudo cukraus
50 g nesaldintos kakavos
200 g grikių miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
90 ml augalinio pieno
80 ml ištirpinto ir atvėsinto kokosų aliejaus
2 šaukštai riešutų sviesto
sauja juodo šokolado gabaliukų
žiupsnelis jūros druskos

 

Gaminimo instrukcija

1

Sumaišykite cukrų, miltus, kakavą ir kepimo miltelius. 

2

Tuomet pilkite pieną, kokosų aliejų, riešutų sviestą, druską. Viską sumaišykite šaukštu arba rankomis ir tuomet dėkite šokolado gabaliukus. 

3

Suformuokite rutuliukus iš gausesnio šaukšto tešlos ir dėkite ant kepimo popieriaus, šiek tiek paspausdami. Kepkite apie 12-13 minučių, 180 C. Leiskite atvėsti.