Graikiškas dubenėlis su vištiena ir tzatziki padažu
5 MIN
SOTUMAS
PORCIJOS: 1
Sotus ir maistingas pietų ar vakarienės pasirinkimas graikišku stiliumi – dubenėlis su tame krašte populiariausiu padažu.
Nepraleisk Daily Spoon receptų!
GAUK NAUJIENAS
Ingredientai
pusė stiklinės | bolivinės balandos kruopų |
1 | vištienos krūtinėlė |
pusė | paprikos |
pusė | ilgavaisio agurko |
6 | kalamata alyvuogės |
pusė | pitos duonelės |
tzatziki: | |
pusė | ilgavaisio agurko |
keletas | svogūnų laiškų ir krapų |
2 šaukštai | graikiško jogurto |
šaukštas | alyvuogių aliejaus |
šiek tiek | druskos, pipirų, česnako (ar jų granulių) |
šaukštas | citrinų sulčių |
Gaminimo instrukcija
1
Ruošiame tzatziki: sutarkuojame pusę agurko, supjaustome kelis svogūnų laiškus ir krapus, viską sumaišome su 2 šaukštais graikiško jogurto, 1 šaukštu alyvuogių aliejaus, druska, pipirais, česnaku (arba jo granulėmis) ir 1 šaukštu citrinų sulčių.
2
Dubenėlyje ratu dedame virtas bolivines balandas, šiaudeliais supjaustytus paprikas ir agurkus, kalamata alyvuoges, pitos duonelę. Į vidurį įdedame tzatziki padažą. Skanaus!