Graikiškas dubenėlis su vištiena ir tzatziki padažu | Daily Spoon

Graikiškas dubenėlis su vištiena ir tzatziki padažu

5 MIN
SOTUMAS

PORCIJOS: 1

Sotus ir maistingas pietų ar vakarienės pasirinkimas graikišku stiliumi – dubenėlis su tame krašte populiariausiu padažu.

Graikiškas dubenėlis su vištiena ir tzatziki padažu | RECEPTAS
Nepraleisk Daily Spoon receptų! GAUK NAUJIENAS
Ingredientai Ingredientai
pusė stiklinės bolivinės balandos kruopų
1 vištienos krūtinėlė
pusė paprikos
pusė ilgavaisio agurko
6 kalamata alyvuogės
pusė pitos duonelės
tzatziki:
pusė ilgavaisio agurko
keletas svogūnų laiškų ir krapų
2 šaukštai graikiško jogurto
šaukštas alyvuogių aliejaus
šiek tiek druskos, pipirų, česnako (ar jų granulių)
šaukštas citrinų sulčių
Gaminimo instrukcija

1

Ruošiame tzatziki: sutarkuojame pusę agurko, supjaustome kelis svogūnų laiškus ir krapus, viską sumaišome su 2 šaukštais graikiško jogurto, 1 šaukštu alyvuogių aliejaus, druska, pipirais, česnaku (arba jo granulėmis) ir 1 šaukštu citrinų sulčių.

2

Dubenėlyje ratu dedame virtas bolivines balandas, šiaudeliais supjaustytus paprikas ir agurkus, kalamata alyvuoges, pitos duonelę. Į vidurį įdedame tzatziki padažą. Skanaus!