Karamelinis bananų pyragas | Daily Spoon

Karamelinis bananų pyragas

40 MIN
SOTUMAS

PORCIJOS: 8

Kaip skamba, taip ir yra: gražu, saldu ir itin skanu. Toks pyragas sužavės kiekvieną, o ypač tiks šventiniu laikotarpiu nusinešti į svečius – aplodismentai garantuoti.

Nepraleisk Daily Spoon receptų! GAUK NAUJIENAS
Ingredientai Ingredientai
Viršui:
3 bananai
50 g rudojo cukraus
2 šaukštai vandens
Tešlai:
1 stiklinė rudo cukraus
3 sunokę bananai
3/4 stiklinės kokosų aliejaus
1/2 stiklinės graikiško jogurto
2 kiaušiniai
2 stiklinių miltų
pusės šaukštelio sodos
pusės šaukštelio kepimo miltelių
1/3 šaukštelio Daily Spoon ceilono cinamono
žiupsnelio druskos
2 saujos juodo šokolado gabaliukų
Gaminimo instrukcija

1

Supjaustyti bananus ir išdėstyti ant kepimo popieriaus.

2

Ant vidutinės ugnies kepti cukų kartu su vandeniu apie 5 minutes, kol jis pavirs į karamelę, ir iškart užpilti ant bananų.

3

Sumaišyti sutrintus bananus ir cukrų, tuomet kokosų aliejų, jogurtą, kiaušinius.

4

Per sietelį įberti miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną, druską.

5

Įmaišyti juodą šokoladą ir paskirstyti tešlą ant bananų.

6

Kepti 60 minučių 180 C (su fenu).

7

Ištraukus leisti pailsėti 10 minučių ir uždėjus ant lėkštę pyrago, apversti jį, kad karamelizuoti bananai būtų viršuje.

8

Labai skanu patiekti su ledais. Skanaus!