Karamelinis bananų pyragas
PORCIJOS: 8
Kaip skamba, taip ir yra: gražu, saldu ir itin skanu. Toks pyragas sužavės kiekvieną, o ypač tiks šventiniu laikotarpiu nusinešti į svečius – aplodismentai garantuoti.
Viršui: | |
3 | bananai |
50 g | rudojo cukraus |
2 šaukštai | vandens |
Tešlai: | |
1 stiklinė | rudo cukraus |
3 | sunokę bananai |
3/4 stiklinės | kokosų aliejaus |
1/2 stiklinės | graikiško jogurto |
2 | kiaušiniai |
2 stiklinių | miltų |
pusės šaukštelio | sodos |
pusės šaukštelio | kepimo miltelių |
1/3 šaukštelio | Daily Spoon ceilono cinamono |
žiupsnelio | druskos |
2 saujos | juodo šokolado gabaliukų |
1
Supjaustyti bananus ir išdėstyti ant kepimo popieriaus.
2
Ant vidutinės ugnies kepti cukų kartu su vandeniu apie 5 minutes, kol jis pavirs į karamelę, ir iškart užpilti ant bananų.
3
Sumaišyti sutrintus bananus ir cukrų, tuomet kokosų aliejų, jogurtą, kiaušinius.
4
Per sietelį įberti miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną, druską.
5
Įmaišyti juodą šokoladą ir paskirstyti tešlą ant bananų.
6
Kepti 60 minučių 180 C (su fenu).
7
Ištraukus leisti pailsėti 10 minučių ir uždėjus ant lėkštę pyrago, apversti jį, kad karamelizuoti bananai būtų viršuje.
8
Labai skanu patiekti su ledais. Skanaus!