Marinuoti ir/arba rauginti agurkėliai
15 MIN
SOTUMAS
PORCIJOS: 6
Marinuoti – jei patinka labiau umamiško skonio aštresni agurkėliai, kurie marinuojami su actu.
Raugti – jei patinka šviežiai raugti gaivūs agurkėliai, kuriuos super skanu valgyti su medumi.
Nepraleisk Daily Spoon receptų!
GAUK NAUJIENAS
Ingredientai
Rauginti agurkėliai: | |
2-3 (priklauso nuo stiklainio) | Dideli agurkai |
3 skiltelės | Česnako |
Sauja | Krapų |
½ šaukštelio | Druskos |
½ šaukštelio | Medaus |
¾ stiklinės (priklauso nuo stiklainio) | Karšto vandens |
Marinuoti agurkėliai: | |
2-3 (priklauso nuo stiklainio) | Dideli agurkai |
3 skiltelės | Česnako |
Sauja | Krapų |
¼ stiklinės | Acto |
¾ stiklinės (priklauso nuo stiklainio) | Karšto vandens |
Pagal skonį | Čili dribsniai |
Gaminimo instrukcija
1
Pirma, supjaustytus agurkus dedame į švarų stiklainį.
2
Kartu dedame krapus, sutraiškytą česnaką, po šaukštelį druskos ir medaus (raugtiems), acto (marinuotiems).
3
Užpilame karštu vandeniu ir paliekame per naktį šaldytuve (marinuotiems užtenka ir poros valandų).