Migdolų riešutų sviestas

15 MIN
SOTUMAS

PORCIJOS: 6 vnt.

Dažnai naudoju riešutų sviestus savo kokteiliuose bei kartu su vaisiais, ypač obuoliais 🙂 Dar labiau man patinka riešutų sviestas, kurį pasigaminu pati dėl jo natūralumo, mažesnės kainos bei jokio plastiko aspekto.

Šiam receptui, pasirinkau migdolus dėl šių priežasčių:

● Puikus skaidulų, baltymų ir nesočiųjų riebalų šaltinis.

● Gausu magnio bei vitamino E.

● Suteikia sotumo jausmo.

● Juose gausu antioksidantų.

Migdolų pienas
Nepraleisk Daily Spoon receptų! GAUK NAUJIENAS
Ingredientai Ingredientai
1 puodelis migdolų
Papildomai: jei norite papildomų skonių, įdėkite kelis žiupsnelius jūros druskos bei cinamono.
Gaminimo instrukcija

1

Paruošimas yra išties paprastas, tačiau reikalaujantis šiek tiek užsispyrimo ir kantrybės.  Pirma, paskrudiname migdolus 10 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Išėmus iš orkaitės, paliekame 10 minučių atvėsti. 

2

Toliau – maišymas. Jei turite  maisto procesorių, siūlau naudoti jį, kadangi sviestas suksis ir maltis lengviau, taip  jo nereikės maišyti patiems, kad viskas būtų tolygu. Jei ne, gaminimui  tiks ir maišytuvas, tačiau tokiu atveju masę reikės pamaišyti ir pakelti nuo dugno.

3

Pradedame malti migdolus pulsuodami. Pradžioje atrodys, kad migdolai niekaip nepanašėja į sviestą. Tai tikrai normalu – nepasiduokit. Procesas gali užtrukti apie 10-15 minučių. Antra, neužmirškite darykite tarpus tarp malimo, kad jūsų prietaisai nekaistų.  Gamindama riešutų sviestą su savo senu maišytuvu, ta žodžio prasme jį “nusproginau”, tad nekartokite mano klaidų 🙂 

4

Kai jau matysite šviesą tunelio gale ir masė panašės į sviestą, vis patikrinkite kokio tirštumo norite ir sustokite, kai jį pasieksite.

Patarimas: Sviestą naudokite kartu su vaisiais, košėmis, kokteiliais ar net vieną pasmaguriauti. Skanaus! 

Išbandei šį ar panašų receptą? Palik atsiliepimą!

0 Komentarų

Rašyti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *