Klasikinė matcha iš Kyoto regiono Japonijoje – skirta švelniausioms lattėms namuose gamintis.
- Tolygiai energijai ir susikoncentravimui.
- Išskirtinai šviežia: malama pagal užsakymą ir pakuojama mūsų ūkyje.
17,20 € – 17,90 €
Klasikinė matcha iš Kyoto regiono Japonijoje – skirta švelniausioms lattėms namuose gamintis.
Lietuvoje vis labiau populiarėjant matchai, siekėme iškelti kokybės kartelę – mūsiškė atkeliauja iš Kyoto, vieno geriausių matchos regionų pasaulyje ir, praėjusi šviežumo ir kokybės kontrolę, leidžia pasigaminti tobulą latte namuose.
Vienas didžiausių kavinių tinklų šalyje, Caffeine – įvertino mūsų matchos kokybę, tad kiekviena latte gaminama būtent iš jos. Skaičiuojame, kad taip lietuviai jau mėgavosi daugiau nei milijonu švelnių ir ryškiaspalvių matcha latte puodelių.
Energijos ir produktyvumo šaltinis. Matcha turi natūralų kofeino kiekį, kuris suteikia energijos, bet skirtingai nuo kavos, matcha taip pat turi aminorūgštį L-teaniną. Jis lėtina kofeino išsiskyrimą – jį sušvelnina ir padeda atsipalaiduoti.
Vietoje to, kad kofeinas išsiskirtų greitai ir tuomet energijos lygis kristų, kaip kad išgėrus kavos, energija iš matchos išsiskiria lėčiau ir tolygiau. Tai yra priežastis, dėl kurios matcha sukelia ramaus budrumo jausmą. Be to, kofeinas ir L-teaninas dirbdami kartu gali padėti susikaupti atliekant pažinimo reikalaujančias užduotis.
Antioksidantų šaltinis. Matcha yra žinoma dėl savo antioksidacinių savybių, kurios padeda sumažinti oksidacinio streso žalą.
Užauginta Wazukoje, Kyoto regione
Tai viena geriausių matcha regionų – čia naudojami tradiciniai žaliosios arbatos auginimo metodai, o pati vietovė turi optimalias oro ir dirvožemio sąlygas matcha gamybai.
Išskirtinai šviežia
Lapeliai džiovinami natūraliomis sąlygomis ir sumalami akmens maltuvais pagal mūsų užsakyma - visada šviežiai. Tuomet iškart fasuojama ūkyje ir skraidinama į Lietuvą, taip siekiant išsaugoti matchos maistines savybes, spalvą ir skonį.
Tinkanti pradedantiesiems ir gurmanams
Aukštus kokybės standartus atitikusi matcha leidžia ja mėgautis kaip Japonijos kultūros patirtimi ir švelnaus skonio, sodraus aromato gėrimu, suteikiančiu tolygios energijos energijos.
Parašyk atsiliepimą apie šį ritualą
Parašyk atsiliepimą apie šį ritualą
Jūsų atsiliepimas bus patvirtintas per 48 val.
Įprastai rinkoje siūloma matcha yra ruošiama dideliais kiekiais ir laikoma sandelyje, kol pasiekia vartotoją. Per trumpą laiką ji oksiduojasi, kinta jos spalva ir skonis.
Siekdami pasiūlyti šviežiausią matchą, bendradarbiaudami su ūkiu Japonijoje, turime išskirtinę galimybę užtikrinti, kad mūsų matcha būtų šviežiai malama pagal užsakymą, fasuojama vietoje ir pirmu reisu atskraidinama į Lietuvą. Taip esame tikri, jog ji pas jus atvyks išskirtinai šviežia – ryškios spalvos, švelnaus aromato ir sodraus skonio.
Abi matchos rūšys turi gausybę antioksidantų, kofeino ir L-teanino, kurie suteikia stabilios energijos be jos kritimo, o tai padeda susikaupti produktyviam darbui ar kūrybinei veiklai.
Ceremoninė matcha yra gaminama iš jauniausių lapelių, dar ankstyvo pavasario pirmojo derliaus. Klasikinės matchos lapeliai yra nuskinami antrojo derliaus nuėmimo metu.
Ceremoninė skirta gerti kaip arbata, tik užpylus vandeniu. Klasikinė matcha naudojama gaminantis matcha latte ar pagardinant kokteilius, desertus, košes, jogurtus.
Ceremoninė matcha yra švelnesnio ir šiek tiek saldesnio skonio, o klasikinė matcha turi sodresnį skonį, kadangi jos lapeliai yra labiau subrendę.
Ši matcha geriausiai tinka gamintis švelnioms, kremiškoms lattėms.
1. Į stiklinę persijojame 1 arbatinį šaukštelį (be kaupo) matcha arbatos.
2. Įpilame 50 ml karšto, bet ne verdančio vandens (iki 80°C).
3. Gerai išmaišome su bambukine šluotele arba elektriniu plakikliu, kol nelieka gumulėlių.
4. Atskirai pašildome pieną ir plakame su plakikliu, kol susidaro norima puta.
5. Pieno putą pilame ant paruoštos matchos ir štai – belieka pasimėgauti.
Daugelis kavą iškeitė į matchą dėl tolygios energijos – vietoje to, kad kofeinas išsiskirtų greitai ir tuomet energijos lygis staigiai kristų, kaip kad išgėrus puodelį kavos, energija iš matchos išsiskiria lėčiau ir tolygiau.
Tai yra priežastis, dėl kurios matcha sukelia ramaus budrumo jausmą. Be to, kofeinas ir L-teaninas dirbdami kartu gali padėti susikaupti atliekant pažinimo reikalaujančias užduotis.
Lengva laikytis maistingų įpročių, kai jie atkeliauja patys. Ir dar su dovanomis.
Padėsime jį rasti – lauksime klausimų mūsų socialiniuose tinkluose arba el. pašte [email protected]
Nėštumo metu nerekomenduojama viršyti 150-200mg kofeino per dieną. Matcha puodelis turi apie 40-60mg kofeino, tad saikingai ją naudoti galima, jei gydytojas nesiūlo pilnai atsisakyti kofeino.
Taip, matcha turi maždaug apie 40-60mg kofeino.
Mūsų matcha yra atkeliavusi iš Kyoto regiono.
Matcha puodelis turi apie 40-60mg kofeino, rekomenduojama per parą neviršyti 400mg kofeino.
Padėsime jį rasti – lauksime klausimų mūsų socialiniuose tinkluose arba el. pašte [email protected]