Šokoladiniai burokėlių keksiukai - Daily Spoon
Eiti prie turinio
VIENĄ KARTĄ METUOSE: BLACK WEEK DOVANŲ SPRINTAS
Desertai
Užkandžiai

Šokoladiniai burokėlių keksiukai

15 min
dot
Sotumas
dot
10 porcijų
burokėlių šokoladiniai keksiukai

Gaminimo instrukcija

  1. Įkaitiname orkaitę iki 180 °C. Viename puode lengvai išplakame burokėlių piurė, ištirpintą kokosų aliejų, pieną, klevų sirupą, cukrų, sodą ir druską. 
  2. Lengvai maišydami įdedame kakavos miltelius ir miltus. Nepermaišome 🙂 
  3. Supjaustome šokolado plytelę mažais gabaliukais ir įmaišome juos į tešlą, palikdami kelis laisvus papuošimui ant viršaus. Dedame tešlą į formeles (apie du šaukštus tešlos vienam keksiukui) ir papuošiame likusiais šokolado gabaliukais. 
  4. Kepame apie 20-24 minutes ir ištraukus iš orkaitės leidžiame pailsėti kelias minutes. Skanaus! 

Man labai patinka ieškoti sveikesnių alternatyvų receptų, kadangi tai puikus būdas palepinti tą vidinį norą suvalgyti ką nors saldaus, tačiau po to nesijusti apsunkus nuo didelio kiekio cukraus, miltų ar sviesto. Be to, yra smagu duoti tokį keksiuką draugams ir tada jiems paklausus su kuo jis, pasakyti burokėliai 🙂 Šiame keksiukų recepte yra net 3 burokėliai, jokio glitimo ar pieno. Tačiau burokėlių piurė, kakava bei juodas šokoladas padaro juos drėgnus, sodraus skonio ir minkštus.. Trumpai tariant, galite savo draugus ir šeimyną nustebinti, kaip daržovių keksiukai gali nenusileisti mums tradiciškai žinomiems 🙂

Ingredientai

  • 1 stiklinė burokėlių piurė (3 vidutinio dydžio virti burokėliai)
  • 35ml (⅓ stiklinės) migdolų pieno
  • 130 g (1 stiklinė) migdolų arba kukurūzų miltų
  • 75 g (¼ stiklinės) klevų sirupo arba ištirpinto medaus
  • 50 g (⅓ stiklinės) rudojo arba kokosų cukraus
  • 1 šaukštelis valgomosios sodos
  • 70 g (½ stiklinės) natūralios kakavos miltelių
  • 100 g juodojo šokolado
  • 2 kiaušiniai
  • Žiupsnelis jūros druskos
  • 60 ml kokosų aliejaus
Mityba

Daugiau receptų