Marinuoti ir/arba rauginti agurkėliai - Daily Spoon
Eiti prie turinio
VIENĄ KARTĄ METUOSE: BLACK WEEK DOVANŲ SPRINTAS
Salotos
Užkandžiai

Marinuoti ir/arba rauginti agurkėliai

15 min
dot
Sotumas
dot
6 porcijos
Marinuoti ir/arba rauginti agurkėliai

Raugti – jei patinka šviežiai raugti gaivūs agurkėliai, kuriuos super skanu valgyti su medumi.

Gaminimo instrukcija

  1. Pirma, supjaustytus agurkus dedame į švarų stiklainį.
  2. Kartu dedame krapus, sutraiškytą česnaką, po šaukštelį druskos ir medaus (raugtiems), acto (marinuotiems).
  3. Užpilame karštu vandeniu ir paliekame per naktį šaldytuve (marinuotiems užtenka ir poros valandų).

Marinuoti – jei patinka labiau umamiško skonio aštresni agurkėliai, kurie marinuojami su actu.

Ingredientai

Rauginti agurkėliai:

  • 2-3 (priklauso nuo stiklainio) dideli agurkai
  • 3 skiltelės česnako
  • Sauja krapų
  • ½ šaukštelio druskos
  • ½ šaukštelio ,edaus
  • ¾ stiklinės (priklauso nuo stiklainio) karšto vandens

Marinuoti agurkėliai:

  • 2-3 (priklauso nuo stiklainio) dideli agurkai
  • 3 skiltelės česnako
  • sauja krapų
  • ¼ stiklinės acto
  • ¾ stiklinės (priklauso nuo stiklainio) karšto vandens
  • Pagal skonį čili dribsniai
Mityba

Daugiau receptų