Prieš savaitę iš močiutės grįžau su paskutinėmis sezono daržovėmis, todėl nusprendžiau atidaryti sriubų sezoną su savo firmine pomidorine 🍅 Parodysiu kaip ją padarau šiek tiek maistingesnę ir kremiškesnę.
Gaminimo instrukcija:
- Orkaitėje pakepame: pomidorus, papriką, cukiniją, svogūnus ir būtinai visą česnako galą. Prieš tai juos paprieskoniuojam su druska, raudonėliu ir dosniai alyvuogių aliejaus. Kepu apie 35 min, 185 C.
- Iškeptos daržovės keliauja į puodą. Skysčiui naudojau močiutės pomidorų sultis, tačiau puikiai tiks daržovių sultinys. Baltymų šaltiniui dedu skardinę pupelių ir skoniui baziliko, šiek tiek patarkuoto parmezano, druskos, pipirų.
- 🍅 Kaip iš pomidorų išimti rūgštingumą? Kol viskas troškinasi, įdedame visą pilną morką (kiek žinau, čia italų triukas).
- Troškiname apie 15 min ir tada sutriname. Ant viršaus parmezanas, bazilikas ir alyvuogių aliejus.