Šviežios krevetės susitinka su egzotiška mangų salsa ir kreminiu gvakamole padažu, suteikdamos kiekvienam kąsniui išskirtinį skonį, kurį tikrai norėsite patirti vėl ir vėl.
Gaminimo instrukcija
- Marinuoti svogūnėliai: supjaustome smulkiais griežinėliais 1 raudoną svogūną, dedame į mažą dubenėlį kartu su 2 šaukštais cukraus ir 2 šaukšteliais druskos. Įpilame 1/3 stiklinės acto ir tada 2/3 stiklinės karšto vandens, kad užlietų visus svogūnus. Paliekame bent valandai.
- Kreminei gvakamolei: į plaktuvą keliauja 3 avokadai, šaukštas graikiško jogurto arba grietinės, 2 šaukštai alyvuogių aliejaus, 1 laimo sultys, druska ir pipirai. Viska sublendiname iki vientisos masės.
- Mangų salsa: smulkiai supjaustome papriką, pusę agurko, prinokusį mangą, pomidoriukus, šviežią čilį (be sėklyčių) ir kalendrą (jei nemėgstate, galite praleisti). Nepagailime druskos, pipirų ir laimo sulčių.
- Krevetės: nevirtas, dideles krevetes (apie 300g) marinuojame su mėgstamais prieskoniais. Aš naudojau rūkytą papriką, karį, šiek tiek sojos, alyvuogių aliejaus ir čili dribsnių. Jas kepame keptuvėje ant aukštos ugnies po dvi minutes iš abiejų pusių arba ant laužo.
- Tortilijos paplotėlį pašildome keptuvėje arba ant laužo, kol jis švelniai paauksuoja ir tada dedame ingredientus: gvakamolę, salotų lapus, salsą, krevetes ir marinuotus svogunėlius. Skanaus!