Toskanos skonių vištiena su orzo ir saulėje džiovintais pomidorais | Daily Spoon
Eiti prie turinio
IŠTOBULINTAS BESTSELERIS ŽARNYNUI: AKTYVESNĖ FORMULĖ IR CITRUSŲ SKONIS
Karšti patiekalai
Pietūs / vakarienė

Toskanos skonių vištiena su orzo ir saulėje džiovintais pomidorais 

15 min
dot
Sotumas
dot
2 porcijos
Brokolių blyneliai su žalumynais ir kukurūzais

Gaminimo instrukcija:

  1. Ant didesnės ugnies pakepame dvi vištienos krutinėles iki auksinės plutelės. Išimame ir atidedame.
  2. Į puodą dedame supjaustytą svogūną, česnako skilteles, šviežius pomidorus ir gerą saują saulėje džiovintų pomidorų. Kartu dedame druskos, pipirų, raudonėlio. Pakepame kelias minutes.
  3. Dedame stiklinę orzo makaronų, 2 stiklines vištienos arba daržovių sultinio, stiklinę grietinėlės. Įdedame vištieną ir paliekame 10min. Tuomet viską pamaišome, apverčiame vištieną ir paliekame dar 10 min.
  4. Makaronai turėtų jau būti išvirę ir troškinys neturėtų turėti daug skysčio (jei dar turi, ilgiau patroškiname). Įmaišau kelias saujas špinatų, palaikau kelias minutes (minėjau anksčiau, tačiau kad jie turėtų daugiau tekstūros, geriau juos dėti jau pilnai išvirus makaronams). Patarkuoju parmezano.
  5. Patiekiu su petražolėmis, parmezanu ir saulėje džiovintais pomidorais.

Maistinga ir itin skani pietų ar vakarienės versija.

Ingredientai

  • Pusė brokolio
  • Pusė paprikos
  • Sauja krapų
  • Keli svogūnų laiškai
  • Pusė raudonojo svogūno
  • Pusė skardinės kukurūzų
  • Šiek tiek raudonosios paprikos, kario
  • Šlakelis alyvuogių aliejaus
  • 2 kiaušiniai
  • 1 šaukštelis citrinos žievelės
  • 2 šaukštai citrinos sulčių
  • Stiklinė avinžirnių miltų

Padažui:

  • Keli šaukštai graikiško jogurto
  • Šiek tiek petražolių
  • Žiupsnelis jūros druskos
Mityba

Daugiau receptų

@dailyspoon.stories

Prisijunk prie Daily Spoon bendruomenės