Tunu ir sviestinėmis pupelėmis įdarytos saldžios bulvės
1 VAL
SOTUMAS
PORCIJOS: 2
Žiemą gaminame kelis kartus per savaitę. Labai paprasta. Labai maistinga ir sotu. O jau skonis…
Nepraleisk Daily Spoon receptų!
GAUK NAUJIENAS
Ingredientai
3 | batatai |
šlakelis | alyvuogių aliejaus (kepimui) |
keli žiupsniai | druskos ir pipirų |
Įdarui: | |
1 skardinė | sviestinių pupelių |
1 vid. skardinė | tuno |
šiek tiek | svogūno |
1 šaukštas | alyvuogių aliejaus |
3 šaukštai | baltojo vyno acto |
1 šaukštas | kaparėlių |
keli žiupsniai | druskos ir pipirų |
šaukštelio | juodųjų pipirų |
šaukštelio | raudonėlių |
Gaminimo instrukcija
1
Batatus giliai įpjaukite išilgai. Kepkite dosniai apšlakstytus aliejumi bei trupučiu druskos 180°C (su vėju)/ 200°C (be vėjo) orkaitėje 1h.
2
Įdaro ingredientus sumaišykite. Iškepusių batatų vidų šiek tiek sutraiškykite šakute ir prikimškite įdaro. Skanaus!