Maistinga baklažanų pasta - Daily Spoon
Eiti prie turinio
RIBOTO LEIDIMO KALĖDINIAI GĖRIMAI JAU PREKYBOJE
Karšti patiekalai
Pietūs / vakarienė

Maistinga baklažanų pasta

20 min
dot
Sotumas
dot
2 porcijos
Maistinga baklažanų pasta

Gaminimo instrukcija

  1. Supjaustome baklažaną kubeliais, apšlakstome aliejumi, pabarstome druskos, pipirų bei pašauname į orkaitę. Kepame apie 20 minučių.
  2. Kol verda makaronai, paruošiame padažą: po kelias minutes pakepame česnaką, tuomet vyšninius pomidoriukus ir supilame konservuotus pomidorus. Dedame druskos, pipirų pagal skonį. Tuomet dedame saują baziliko, medaus ir raudonėlio. Leidžiame pabūti ant vidutinės ugnies 10 minučių. Įmaišome porą šaukštų makaronų vandens ir maišome, kol jis išgaruoja ir padažas yra tinkamo tirštumo, apie 10 min. Tuomet suberiame špinatus.
  3. Paruoštą padažą sumaišome su pasta ir dalimi baklažano (kitą dalį pasiliekame uždėti ant viršaus).
  4. Patiekiant galima pabarstyti parmezano sūrio ir baziliko. Skanaus!

Makaronai gali būti maistingas patiekalas, tereikia tik poros priedų ir skanaus recepto.

Ingredientai

  • 200 g makaronų (naudojau avinžirnių makaronus be glitimo)
  • 1 baklažano
  • Sauja vyšninių pomidoriukų
  • 400 g konservuotų pomidorų
  • 2 saujų špinatų
  • Saujos baziliko
  • Šaukštelis medaus
  • Šaukštelis raudonėlio
  • Pusė česnako galvos
  • Pagal skonį druska, pipirai
Mityba

Daugiau receptų