Šokoladiniai tahini sausainiai
10 sausainių
Šie sausainiai turi daugiau maistingų ingredientų, mažiau cukraus, jokių miltų, tačiau tiek pat šokoladinio skonio, o pagaminti užtrunka iki 15 minučių (net su indų išplovimu) 🍫
Tahini – sezamų sėklų pasta, kurioje gausu baltymų ir gerųjų riebalų, o jos kreminis riešutų skonis leidžia ją naudoti visur – nuo salotų iki minkštų sausainių.
½ stiklinė | tahini pastos |
1 | kiaušinio |
3 šaukštai | migdolų miltų |
2 šaukštai | klevų sirupo arba ištirpinto medaus |
2 kupini šaukštai (⅓ stiklinės) | nesaldintos kakavos |
¼ šaukštelis | valgomosios sodos |
3 šaukštai
|
ištirpinto kokosų aliejaus |
80 g | juodojo šokolado |
žiupsnelis | jūros druskos |
1
Sumaišome ir išplakame šlapius ingredientus: kiaušinį, tahini, klevų sirupą ir kokosų aliejų.
2
Po truputį maišydami įdedame kakavą, miltus, jūros druską ir sodą. Tik nepadauginkite sodos, kadangi sausainiai iškils ir taps sausi.
3
Tuomet smulkiais gabaliukais supjaustome šokoladą ir įmaišome į tešlą. Padaliname tešlą į 10 rutuliukų ir tuomet šiek tiek aliejumi suteptom rankutėm dedame rutuliukus ant kepimo popieriaus ir suspausdami suformuojame sausainį.
4
Kepame orkaitėje 180 laipsnių, 8-10 minučių ir leidžiame bent 5 minutes jiems atvėsti 🍪
Ar jūsų produkcija gali naudoti nėščioji/maitinanti krūtine?
Išbandžiau šį receptą! Nors iki galo nebuvo aišku kokios talpos stiklinę reiktų naudoti matavimui, sausainiai pavyko :)) gal kiek tahini buvo padauginau, tai ne tiek iškilo. Komplikuotas procesas su sausainių formavimu 😀 bet šiaip – super!