Šokoladiniai tahini sausainiai | Daily Spoon

Šokoladiniai tahini sausainiai

15 MIN
SOTUMAS

10 sausainių

Šie sausainiai turi daugiau maistingų ingredientų, mažiau cukraus, jokių miltų, tačiau tiek pat šokoladinio skonio, o pagaminti užtrunka iki 15 minučių (net su indų išplovimu) 🍫

Tahini – sezamų sėklų pasta, kurioje gausu baltymų ir gerųjų riebalų, o jos kreminis riešutų skonis leidžia ją naudoti visur – nuo salotų iki minkštų sausainių.

Nepraleisk Daily Spoon receptų! GAUK NAUJIENAS
Ingredientai Ingredientai
½ stiklinė tahini pastos
1 kiaušinio
3 šaukštai migdolų miltų 
2 šaukštai klevų sirupo arba ištirpinto medaus
2 kupini šaukštai (⅓ stiklinės) nesaldintos kakavos
¼ šaukštelis  valgomosios sodos

3 šaukštai

ištirpinto kokosų aliejaus 
 80 g juodojo šokolado 
žiupsnelis jūros druskos
Gaminimo instrukcija

1

Sumaišome ir išplakame šlapius ingredientus: kiaušinį, tahini, klevų sirupą ir kokosų aliejų. 

2

Po truputį maišydami įdedame kakavą, miltus, jūros druską ir sodą. Tik nepadauginkite sodos, kadangi sausainiai iškils ir taps sausi. 

3

Tuomet smulkiais gabaliukais supjaustome šokoladą ir įmaišome į tešlą. Padaliname tešlą į 10 rutuliukų ir tuomet šiek tiek aliejumi suteptom rankutėm dedame rutuliukus ant kepimo popieriaus ir suspausdami suformuojame sausainį. 

4

Kepame orkaitėje 180 laipsnių, 8-10 minučių ir leidžiame bent 5 minutes jiems atvėsti 🍪