Vištienos salotos su imbieriniu sezamų padažu | Daily Spoon

Traškios vištienos salotos su imbieriniu sezamų padažu

1 VAL
SOTUMAS

PORCIJOS: 2

Vienos maistingiausių salotų, kokias teko gaminti. Lyderiauja ir skonio fronte.

Nepraleisk Daily Spoon receptų! GAUK NAUJIENAS
Ingredientai Ingredientai
Padažui:
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai sezamų aliejaus
2 šaukšai ryžių acto
2 šaukštai sojos
šaukštas medaus
šiek tiek svogūno
šaukštelis smulkinto imbiero
2 smulkintos skiltelės česnako
pagal skonį čili dribsnių (nebūtina)
Salotoms:
pagal poreikį romane salotų
stiklinė virtų bolivinių balandų
1/4 pjaustyto raudonojo/baltojo kopūsto
pusė ilgavaisio agurko
keletas ridikėlių
1 vištos krūtinėlė
Vištienos marinatui:
šiek tiek sojos
šiek tiek maltos rūkytos paprikos
Gaminimo instrukcija

1

Visus padažui skirtus ingredientus sumaišyti viename indelyje

2

Vištieną marinuoju bent valandą (geriausiai per naktį) su soja ir rūkyta paprika (tinka ir kiti prieskoniai). Kepu orkaitėje 190 C, 30 min.

3

Į dubenį keliauja romane salotos, bolivinės balanda, ketvirtadalis kopūsto, pusė agurko, ridikėliai bei krutinėlė keptos vištienos.

4

Viską sumaišome ir skanaus! Jei norėsite salotas valgyti ir kitą dieną, padažą dėkite tik prieš valgant, kad jos išliktų traškios.