Traškios vištienos salotos su imbieriniu sezamų padažu
1 VAL
SOTUMAS
PORCIJOS: 2
Vienos maistingiausių salotų, kokias teko gaminti. Lyderiauja ir skonio fronte.
Nepraleisk Daily Spoon receptų!
GAUK NAUJIENAS
Ingredientai
Padažui: | |
2 šaukštai | alyvuogių aliejaus |
2 šaukštai | sezamų aliejaus |
2 šaukšai | ryžių acto |
2 šaukštai | sojos |
šaukštas | medaus |
šiek tiek | svogūno |
šaukštelis | smulkinto imbiero |
2 smulkintos skiltelės | česnako |
pagal skonį | čili dribsnių (nebūtina) |
Salotoms: | |
pagal poreikį | romane salotų |
stiklinė | virtų bolivinių balandų |
1/4 | pjaustyto raudonojo/baltojo kopūsto |
pusė | ilgavaisio agurko |
keletas | ridikėlių |
1 | vištos krūtinėlė |
Vištienos marinatui: | |
šiek tiek | sojos |
šiek tiek | maltos rūkytos paprikos |
Gaminimo instrukcija
1
Visus padažui skirtus ingredientus sumaišyti viename indelyje
2
Vištieną marinuoju bent valandą (geriausiai per naktį) su soja ir rūkyta paprika (tinka ir kiti prieskoniai). Kepu orkaitėje 190 C, 30 min.
3
Į dubenį keliauja romane salotos, bolivinės balanda, ketvirtadalis kopūsto, pusė agurko, ridikėliai bei krutinėlė keptos vištienos.
4
Viską sumaišome ir skanaus! Jei norėsite salotas valgyti ir kitą dieną, padažą dėkite tik prieš valgant, kad jos išliktų traškios.