Vištienos salotos su kreminiu žalumynų padažu
30 MIN
SOTUMAS
PORCIJOS: 2
Visų gerų salotų pagrindinas yra padažas ir išmokus kelias jų variacijas, pažadu, salotas valgysite kur kas dažniau.
Nepraleisk Daily Spoon receptų!
GAUK NAUJIENAS
Ingredientai
2 | Vištienos filė |
1 | Kukuruzų burbuolė |
2 saujos | Špinatų |
2 saujos | Brokolių |
1/2 puodelio | Neišvirtų perlinių kruopų |
Padažui: | |
Sauja | Petražolių |
Ryšulėlis | Krapų |
Pusės | Laimo sulčių |
1 | Česnako skiltelė |
4 šaukštų | Alyvuogių aliejaus |
Šaukštelis | Medaus |
2 – 4 šaukštai | Vandens (priklausomai nuo gaunamo tirštumo) |
Saujos | Anakardžių |
Gaminimo instrukcija
1
Į orkaitę dedame kepti vištieną, pamarinuotą su druska, pipirais, rūkyta paprika ir raudonėliu. Kartu dedame ir brokolius. Kepame 25-30 min.
2
Išverdame perlines kruopas.
3
Padažui į blenderį dedame visus padažo ingredientus. Paragaujame ir žiūrime ar nereikia ko papildomai. Jei padažas per skystas – įdedame daugiau anakardžių, jei per tirštas – daugiau vandens.
4
Ant keptuvės pakepame kukurūzą. Po to ant tos pačios keptuvės pakepame perlines kruopas.
5
Kukurūzą supjaustome, viską sudedame į lėkštę ir užpilame padažo. Pagardiname petražolėmis ir skanaus!