Žaliosios sultys
PORCIJOS: 2 vnt.
Kartais norisi ko gaivesnio, nei kokteilio, galbūt trūksta daržovių mūsų dienos valgiuose arba tiesiog norisi palepinti odą ir žarnyną iš vidaus. Tuomet man šios sultys yra #1 sprendimas. Salierai, špinatai ir imbieras yra mano vieni dažniausiai sultyse ar kokteiliuose naudojami produktai dėl didelio kiekio vitamino C, antioksidantų ir savo priešuždegiminių savybių. Nors šios sultys nėra magiškas eliksyras, manau, kad tai arčiausia to, ką esu radusi. Gerdama jas visuomet jaučiu aktyvesnę virškinimo veiklą, o darydama jas reguliariai, ir skaistesnę odą.
1 stiklinė (250ml) | vandens |
1 | saliero stiebas |
1 | obuolys |
Sauja | špinatų (arba 1 šaukštelis liofilizuotų špinatų) |
Pusė | didesnio agurko |
Pusės | citrinos sulčių |
1 šaukštelis | smulkinto imbiero |
1
Viską sudedame į plaktuvą ir gerai plakame kelias minutes.
2
Tuomet naudodami turimą marlę (patogiausias būdas man yra naudoti cepelinmaišį) ir stipriai spausdami išspaudžiame sultis.
3
Nors toks būdas nereikalauja sulčiaspaudės, tokiu būdu prarandame šiek tiek daugiau skaidulų iš vaisių ir daržovių. Mano patarimas čia nors šiek tiek likusių tirščių įsimaišyti atgal į sultis, tačiau tai priklauso nuo kiekvieno skonio. Tačiau, jei dar nesate pasiruošę investuoti į sulčiaspaudę, tai nereiškia, kad negalite džiaugtis sultimis 🙂
Papildomai: Mūsų mišinukas žarnynui puikiai tinka kartu su šiomis sultimis ir praturtina jas papildomomis skaidulomis ir prebiotikais.
0 Komentarų