Azijietiški daržovių blyneliai
PORCIJOS: 2
Visiems Azijos virtuvės skonių fanams – būtina pabandyti. Valgysite itin skanią vaivorykštę.
pusė | poro |
pusė | paprikos |
didelė sauja | raudonojo kopūsto |
sauja | laiškinių svogūnų |
2 | morkos |
Tešlai: | |
stiklinė | miltų |
stiklinė | vandens |
pagal skonį | druska, čili dribsniai, rūkyta paprika |
Padažui: | |
2 šaukštai | sojos |
2 šaukštai | vandens |
šaukštas | sezamų aliejaus |
šaukštas | ryžių acto |
šaukštelis | medaus |
1
Smulkiai spjaustome daržoves: pusė poro, pusė paprikos, didelė sauja raudonojo kopūsto, sauja laiškinių svogūnų ir 2 tarkuotos morkos. Pjaustykite smulkiai ir juostelėmis.
2
Maišome tešlą: 1 stiklinė miltų, 1 stiklinė vandens, druska, čili dribsniai ir rūkyta paprika pagal skonį. Gerai išmaišome, kad neliktų gumulėlių.
3
Sumaišome daržoves su paruošta tešla. Dedame po šaukštą masės į gerai įkaitintą keptuvę ir pakepame kiekvieną pusę po 2-3 min ant aukštesnės ugnies.
4
Padažui sumaišome: po 2 šaukštus sojos ir vandens, po 1 šaukštą sezamų aliejaus ir ryžių acto, šaukštelio medaus.
5
Jei norite papildomų baltymų – į blynų tešlą įdėkite supjaustytas, nevirtas krevetes. Skanaus!