Brokolių blyneliai su žalumynais ir kukurūzais | Daily Spoon

Brokolių blyneliai su žalumynais ir kukurūzais

15 MIN
SOTUMAS

PORCIJOS: 2

Maistinga ir itin skani pietų ar vakarienės versija.

Nepraleisk Daily Spoon receptų! GAUK NAUJIENAS
Ingredientai Ingredientai
pusė brokolio
pusė paprikos
sauja krapų
keli svogūnų laiškai
pusė raudonojo svogūno
pusė skardinės kukurūzų
šiek tiek raudonosios paprikos, kario
šlakelis alyvuogių aliejaus
2 kiaušiniai
1 šaukštelis citrinos žievelės
2 šaukštai citrinos sulčių
stiklinė avinžirnių miltų
Padažui
keli šaukštai graikiško jogurto
šiek tiek petražolių
žiupsnelis jūros druskos

Gaminimo instrukcija

1

Pusė brokolio dedame į verdantį sūdytą vandenį 10 minučių. Išimame ir leidžiame atvėsti.

2

Smulkiai supjaustome brokolį, pusę paprikos, sauja krapų, kelis svogūnų laiškus, pusę raudono svogūno, pusę skardinės kukurūzų.

3

Įmaišome raudonosios paprikos, kario, alyvuogių aliejaus, 2 kiaušinius, 1 šaukštelį citrinos žievelės, 2 šaukštus citrinos sulčių, stiklinė miltų – aš naudojau avinžirnių. Jei masė nelimpa ir yra per šlapia – dėkite daugiau miltų, o jei per sausa – šiek tiek alyvuogių aliejaus.

4

Į įkaitintą keptuvę dedame po kupiną šauktą masės ir formuojame blynelius. Kiekvieną pusę pakepame po kelias minutes (kol blyneliais pasiekia auksinį rudumą) ir patiekiame su graikišku jogurtu, petražolėmis ir jūros druska. Skanaus!