Kalafijoro steikas su česnakiniu riešutų padažu | Daily Spoon

Kalafijoro steikas su česnakiniu riešutų sviesto padažu

15 MIN
SOTUMAS

PORCIJOS: 2

Šitas steikas pavergė ir daugumos prisiekusių mėsos valgytojų širdis, o dar ir max paprasta paruošti.

Kalafijoro steikas su česnakiniu riešutų sviesto padažu | RECEPTAS
Nepraleisk Daily Spoon receptų! GAUK NAUJIENAS
Ingredientai Ingredientai
Padažui:
3 šaukštai žemės riešutų sviesto
2 šaukštai sojos padažo
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
pagal skonį čili dribsnių
3 šaukštai tarkuoto parmezano / mielių dribsnių
2 šaukšteliai smulkinto rozmarino
3 sutrintos česnako skiltelės
pagal poreikį vandens
Steikams ir garnyrui:
1 kalafijoras
pagal poreikį šparaginių pupelių
keletas česnako skiltelių
pagal poreikį druskos, pipirų
Gaminimo instrukcija

1

Padažui sumaišome: 3 šaukštus žemės riešutų sviesto, po 2 šaukštus sojos padažo ir alyvuogių aliejaus, čili dribsnių pagal skonį, 3 šaukštus parmezano arba mielių dribsnių veganiškai versijai. Dedame smulkiai supjaustytą rozmariną (2 šaukštelius) ir 3 sutrintas česnako skilteles.

2

Padažas bus tirštas, tad po kelis šaukštus vis įdedame vandens, sumaišome ir tai kartojame kol gauname lengvai tepamą (bet ne per skystą) padažą. Aš dėjau apie 8 šaukštus, tačiau tai priklauso nuo naudojamo riešutų sviesto.

3

Kalafijoro steikus apliejame padažu ir pašauname į orkaitę, kur jie keps 25 minutes, 190 C.

4

Kol kalafijorai kepa, ant alyvuogių aliejaus pakepame šparagines pupeles su keliomis smulkinto česnako skiltelėmis, druska, pipirais. Skanaus!