Kreminis kario troškinys su lęšiais ir daržovėmis
PORCIJOS: 2
Troškinys gausus augalinės kilmės baltymų, skaidulų ir maistinių medžiagų.
Puikus būdas gauti daugiau įvairiapusiškų medžiagų ir išbandyti naujus skonius.
1 | Raudonasis svogūnas |
3 | Česnako skiltelės |
1 | Šaukštelis tarkuoto imbiero |
2 | Šaukšteliai kario |
0,5 | Šaukštelio čili dirbsnių |
1 | Šaukštelio rūkytos paprikos |
1 | Paprika |
Pusė | Cukinijos |
200 g | Konservuotų pomidorų |
250 ml | Kokosų pieno |
130 g | Nuplautų raudonųjų lešių |
2 saujos | Špinatų |
2 šaukštai | Graikiško jogurto |
Šlakelis | Laimo sulčių |
Truputis | Petražolių |
1
Į keptuvę pilame šlakelį aliejaus. Pakepame raudonąjį svogūną, česnako skiltekes ir šaukštelį tarkuoto imbiero.
2
Dedame prieskonius: karį, čili dribsnius, rūkytą papriką. Pakepame kelias minutes.
3
Dedame supjaustytą papriką ir pusę cukinijos. Pakepame 5 minutes.
4
Pilame konservuotus pomidorus ir kokosų pieną. Sumaišome ir dedame nuplautus raudonuosius lešius.
6
Pabaigus troškintis, dedame špinatus. Prieš patiekiant, įmaišome grakišką jogurtą (pilnai augaliniai versijai šį žingsnį galima praleisti), įspaudžiame laimo ir pabarstome petražolių. Skanaus!
5
Padidiname ugnį ir kai troškinys užvirs, sumažiname ugnį iki vidutinės ir patroškiname 20 min. Jei po 10 minučių skystis išgaruoja, įpilame šiek tiek vandens.