Maistinga baklažanų pasta | Daily Spoon

Maistinga baklažanų pasta

20 MIN
SOTUMAS

PORCIJOS: 2

Makaronai gali būti maistingas patiekalas, tereikia tik poros priedų ir skanaus recepto.

Keptos daržovės su pupelėmis ir feta
Nepraleisk Daily Spoon receptų! GAUK NAUJIENAS
Ingredientai Ingredientai
200 g Makaronų (naudojau avinžirnių makaronus be glitimo)
1 Baklažano
Sauja Vyšninių pomidoriukų
400 g Konservuotų pomidorų
2 saujų Špinatų
Saujos Baziliko
Šaukštelis Medaus
Šaukštelis Raudonėlio
Pusė Česnako galvos
Pagal skonį Druska, pipirai
Gaminimo instrukcija

1

Supjaustome baklažaną kubeliais, apšlakstome aliejumi, pabarstome druskos, pipirų bei pašauname į orkaitę. Kepame apie 20 minučių.

2

Kol verda makaronai, paruošiame padažą: po kelias minutes pakepame česnaką, tuomet vyšninius pomidoriukus ir supilame konservuotus pomidorus. Dedame druskos, pipirų pagal skonį. Tuomet dedame saują baziliko, medaus ir raudonėlio. Leidžiame pabūti ant vidutinės ugnies 10 minučių. Įmaišome porą šaukštų makaronų vandens ir maišome, kol jis išgaruoja ir padažas yra tinkamo tirštumo, apie 10 min. Tuomet suberiame špinatus.

3

Paruoštą padažą sumaišome su pasta ir dalimi baklažano (kitą dalį pasiliekame uždėti ant viršaus).

4

Patiekiant galima pabarstyti parmezano sūrio ir baziliko. Skanaus!