Pomidorų blyneliai su feta ir žalumynais
PORCIJOS: 2
Klasikinį receptą valgiau svečiuose ir jį sudaro tik du ingredientai: pomidorai ir miltai. Buvo labai skanu, bet pagalvojau, jog blynelius galima pagaminti maistingiau, tuo pačiu suteikiant jiems daugiau skonio.
3 | Pomidorai |
100 g | Feta |
2 šaukštai | Alyvuogių aliejus |
50 g | Miltų |
Pusė | Raudonojo svogūno |
Sauja | Petražolių |
Pagal skonį | Malta paprika ir raudonėlis |
Sauja | Petražolių ir krapų |
1
Supjaustome pomidorus skiltelėmis ir išimame vidines dalis su sėklomis (jas galite sunaudoti pastai ar sriubai).
2
Supjaustome po saują petražolių, krapų ir pusę raudonojo svogūno.
3
Viską beriame į dubenį, kartu su 100g susmulkintos fetos, 2 šaukštais alyvuogių aliejaus, malta paprika, ir raudonėliu. Įdedame 50g miltų (jei norite be glitimo, galima naudoti ir avinžirnių miltų) ir gerai išmaišome tešlą.
4
Dedame po didelį šaukštą tešlos į keptuvę ir pakepame kiekvieną pusę po 2-3 minutes ant vidutinės ugnies, kol gražiai paruduos.
5
Padažui sumaišau graikišką jogurtą, krapus, citriną, druską ir alyvuogių aliejumi.