Pomidorų blyneliai su feta ir žalumynais | Daily Spoon

Pomidorų blyneliai su feta ir žalumynais

15 MIN
SOTUMAS

PORCIJOS: 2

Klasikinį receptą valgiau svečiuose ir jį sudaro tik du ingredientai: pomidorai ir miltai. Buvo labai skanu, bet pagalvojau, jog blynelius galima pagaminti maistingiau, tuo pačiu suteikiant jiems daugiau skonio.

Žalumynų salotos su lašiša ir sriracha padažu
Nepraleisk Daily Spoon receptų! GAUK NAUJIENAS
Ingredientai Ingredientai
3 Pomidorai
100 g Feta
2 šaukštai Alyvuogių aliejus
50 g Miltų
Pusė Raudonojo svogūno
Sauja Petražolių
Pagal skonį Malta paprika ir raudonėlis
Sauja Petražolių ir krapų
Gaminimo instrukcija

1

Supjaustome pomidorus skiltelėmis ir išimame vidines dalis su sėklomis (jas galite sunaudoti pastai ar sriubai).

2

Supjaustome po saują petražolių, krapų ir pusę raudonojo svogūno.

3

Viską beriame į dubenį, kartu su 100g susmulkintos fetos, 2 šaukštais alyvuogių aliejaus, malta paprika, ir raudonėliu. Įdedame 50g miltų (jei norite be glitimo, galima naudoti ir avinžirnių miltų) ir gerai išmaišome tešlą.

4

Dedame po didelį šaukštą tešlos į keptuvę ir pakepame kiekvieną pusę po 2-3 minutes ant vidutinės ugnies, kol gražiai paruduos.

5

Padažui sumaišau graikišką jogurtą, krapus, citriną, druską ir alyvuogių aliejumi.