present

Probiotikai ir prebiotikai. Koks skirtumas?

Lap 18, 2020 | BLOG

Probiotikų terminą dažnai girdime, kai yra kalbama apie žarnyno veiklą, imunitetą ar mūsų bendrą sveikatą. Tačiau rečiau yra užsimenama apie prebiotikų naudą mūsų organizmui ir dėl šios priežasties šie terminai dažnai maišomi.

Todėl nusprenčiau trumpai apžvelgti kuo skiriasi šios dvi medžiagos, kodėl jos mums reikalingos bei kokiame maiste jų galime rasti.


Probiotikai – gyvosios, gerosios ir žmogaus organizmui reikalingos bakterijos. Mūsų gerai savijautai reikalinga gerųjų ir blogųjų bakterijų pusiausvyra. Šios bakterijos skatina mikrofloros augimą, o tai svarbu ne tik žarnyno veiklai, bet ir odai, imunitetui bei smegenų veiklai palaikyti.

Koks maistas gausus probiotikų?

Rauginti kopūstai, kombucha, kimchi, miso, kefyras, jogurtai.

Prebiotikai – skaidulinių medžiagų rūšis, kurios nesuvirškintos patenka į mūsų storąją žarną ir maitina gerąsias bakterijas, o to pasekoje gerina žarnyno veiklą, kadangi skatina mikrofloros augimą. Trumpai, tai yra gerųjų (probiotinių) bakterijų maistas.

Koks maistas gausus prebiotikų?

Topinambai, svogūnai, česnakai, porai, slyvos, cikorijos šaknis, šparagai, avižiniai dribsniai, obuoliai, migdolai.

Prebiotikų galima rasti Daily Spoon mišinyje žarnyno sveikatai.

Probiotikai ir prebiotikai. Koks skirtumas?
Nepraleisk Daily Spoon straipsnių! GAUK NAUJIENAS

Užsiregistruok Daily Spoon naujienlaiškiui!

Gauk kokteilių gidą su receptais maistingesnei dienai ir -10% nuolaidą pirmam apsipirkimui.

Užsiregistruok Daily Spoon naujienlaiškiui!

Gauk kokteilių gidą su receptais maistingesnei dienai ir -10% nuolaidą pirmam apsipirkimui.

Gaukite naujienas!

Visapusiškos mitybos patarimai ir kitos naujienos kas savaitę.