Pagrindai – migdolų pienas namie. Pirmas receptas, kuriuo noriu pasidalinti, yra migdolų pienas, kadangi jis bus pagrindas ir ateinančiuose receptuose. Kokie yra naminio migdolų pieno privalumai? Gausu E vitamino bei kalcio, mažesnė kaina nei parduotuvėje, jokio pridėtinio cukraus, saldiklių ir plastiko.
Gaminimo instrukcija
- Įkaitiname orkaitę iki 180 °C. Viename puode lengvai išplakame burokėlių piurė, ištirpintą kokosų aliejų, pieną, klevų sirupą, cukrų, sodą ir druską.
- Lengvai maišydami įdedame kakavos miltelius ir miltus. Nepermaišome 🙂
- Supjaustome šokolado plytelę mažais gabaliukais ir įmaišome juos į tešlą, palikdami kelis laisvus papuošimui ant viršaus. Dedame tešlą į formeles (apie du šaukštus tešlos vienam keksiukui) ir papuošiame likusiais šokolado gabaliukais.
- Kepame apie 20-24 minutes ir ištraukus iš orkaitės leidžiame pailsėti kelias minutes. Skanaus!