Cinamoninės karamelės obuolių pyragas | Daily Spoon
Eiti prie turinio
IŠTOBULINTAS BESTSELERIS ŽARNYNUI: AKTYVESNĖ FORMULĖ IR CITRUSŲ SKONIS
Desertai

Cinamoninės karamelės obuolių pyragas

20 min
dot
Sotumas
dot
2 porcijos
Maistinga baklažanų pasta

Gaminimo instrukcija

  1. Į apvalią kepimo formą dedame kepimo popierių ir pritvirtiname apvalų formos viršų, o išsikišusias kepimo popieriaus dalis nukerpame. Ištriname formą sviestu. Glaudžiai išdėliojame obuolių skilteles.
  2. Gaminame karamelę: keptuvėje sumaišome cukrų su 3 šaukštais vandens. Kaitiname vidutinėje – aukštoje kaitroje 6 – 8 min, maišant, kol susiformuoja skysta karamelė. Įdedame šaukštelį cinamono. Karamelei susiformavus, greitai pilame ant obuolių, nes ji greitai stingsta. Stengiamės ją paskirstyti tolygiai.
  3. Toje pačioje keptuvėje ištirpiname sviestą ir supilame į dubenį, kad atvėstų. Į sviestą įmaišome medų, kefyrą, kiaušinius, rudąjį cukrų ir apelsino žievelę, sultis. Sumaišome iki tolygios masės.
  4. Tuomet per sietelį įmaišome miltus, druską, cinamoną, kepimo miltelius ir sodą (jei norite papildomų prieskonių, čia tinka šiek tiek muskato, gvazdikėlių). Supilame tešlą ant obuolių, kepimo formą pajudiname, kad viskas pasiskirstytų tolygiai.
  5. Iškepusį pyragą palikite atvėsti 15 minučių. Tada atsargiai atskirkite pyragą nuo krašto su peiliu, uždėkite lėkštę ant kepimo formos viršaus ir apverskite. Nuimkite kepimo popierių ir patiekite su grietinėle ar vaniliniais ledais. Skanaus!

Makaronai gali būti maistingas patiekalas, tereikia tik poros priedų ir skanaus recepto.

Ingredientai

  • 200 g makaronų (naudojau avinžirnių makaronus be glitimo)
  • 1 baklažano
  • Sauja vyšninių pomidoriukų
  • 400 g konservuotų pomidorų
  • 2 saujų špinatų
  • Saujos baziliko
  • Šaukštelis medaus
  • Šaukštelis raudonėlio
  • Pusė česnako galvos
  • Pagal skonį druska, pipirai
Mityba

Daugiau receptų

@dailyspoon.stories

Prisijunk prie Daily Spoon bendruomenės