Vienas iš maistingesnių pietų ar vakarienės pasirinkimų – pakankamai sotūs, tačiau neapsunkinantys blyneliai patiks visiems.
Gaminimo instrukcija
- Pradedame nuo tzatziki gamybos: į vieną indą dedame graikišką jogurtą, tarkuotą agurką, trintas česnako skilteles, citrinos sultis, alyvuogių aliejaus ir druskos bei pipirų pagal skonį. Atidedame jį į šoną.
- Pradedame blynelių gamybą: sutarkuojame cukinijas. Dedame jas į sietelį ir kelis kartus stipriai nuspaudžiame, kad išbėgtų jose esantis vanduo.
- Susmulkiname petražoles, krapus ir svogūnų laiškus. Suberiame į indą, kuriame jau yra tarkuotos cukinijos.
- Fetą gabaliukais taip pat sudedame į cukinijų masę. Įmušame kiaušinius. Tuomet įberiame rūkytos paprikos, citrinos žievelės. Viską gerai išmaišome.
- Pamažu beriame miltus ir stebime, ar tešla nėra per skysta – gali reikėti dar miltų.
- Blynelius apkepame keptuvėje ir patiekiame jau su tzatziki šalia. Skanaus!