Lašiša kartu su kreminiais kokosų ryžiais bei salsos subtiliu aštrumu ir lengvumu puikiai tiks greitiems pietums ar vakarienei.
Gaminimo instrukcija
- Lašiša:
Paprieskoniuojam su šiek tiek alyvuogių aliejaus, druskos, rūkytos paprikos ir kario prieskoniais. - Ryžiai:
Praplauname ilgagrūdžius ryžius ir verdame pusiau su vandeniu, pusiau su kremišku kokosų pienu. Vandens kiekis priklauso nuo ryžių rūšies. Šiam receptui siūlau virti pusę stiklinės ryžių. Mano naudojamų ryžių ir vandens santykis yra 1:2, tad pyliau pusę stiklinės vandens ir tiek pat kokosų pieno. Jei kokosų pienas skystesnis, siūlau vandens nenaudoti. - Mangų salsa:
Smulkiai supjaustome pusę mango, 2 agurkus, čili (skaniausia būtų žalias jalapeno), pusė raudono svogūno. Įspaudžiam vieno laimo sultis ir dedame druskos. Skanaus!