Maisto planavimo patarimai: daržovių ir vaisių laikymas - Daily Spoon
Eiti prie turinio
VIENĄ KARTĄ METUOSE: BLACK WEEK DOVANŲ SPRINTAS
Pietūs / vakarienė

Maisto planavimo patarimai: daržovių ir vaisių laikymas

30 min
dot
Sotumas
dot
Maisto planavimo patarimai: daržovių ir vaisių laikymas

Mano kelių metų patikrintas triukas yra pasiruošti ingredientus iš anksto, kad gaminant beliktų tik visko maišymas puode.

Susiplanuoju maistą 3-4 dienas į priekį. Dažniausiai vakarienę darau didesnę, kad liktų ir rytojaus pietums. Sekmadienį pasiruošiu daržoves, uogas, vaisius. Čia būtinai pasiimkite dubenėlį, kuris būtų po ranka ruošiant daržoves.

Gaminimo instrukcija

  1. Salierai, morkos paprika – užpilu šaltu vandeniu, tai išlaiko traškumą.
  2. Petražolės, krapai, kalendra – nuplaunu ir tuomet įdedu į indelį su drėgnu popieriniu rankšluosčiu (į apačią ir ant viršaus).
  3. Špinatai – nuplaunu, labai gerai išdžiovinu ir į indelio apačią ir viršų įdedu sausą popierinį rankšluostį.
  4. Kalafijorai, brokoliai – tiesiog nuplaunu, gerai nudžiovinu ir supjaustau.
  5. Uogos – pamerkiu 10 min. į šaltą vandenį su soda, nuskalauju, gerai nudžiovinu ir padedu į dubenėlį, taip pat kartu su sausu popieriniu rankšluosčiu.
  6. Svogūnai ir česnakai – juos tiesiog laikau paruoštus gaminimui indelyje.
  7. Avokadai – jei reikia juos sunokinti, padedu prie kitų vaisių, jei ne – dedu į šaldytuvą.

Ši maisto planavimo rubrika skirta tiems, kurie nori valgyti šviežų ir maistingą maistą, tačiau kaip aš, po darbų nenori užsibūti virtuvėje.

Ingredientai

  • Pagal jūsų poreikį: salierų
  • Pagal jūsų poreikį: morkų
  • Pagal jūsų poreikį: paprikų
  • Pagal jūsų poreikį: petražolių
  • Pagal jūsų poreikį: krapų
  • Pagal jūsų poreikį: kalendros
  • Pagal jūsų poreikį: špinatų
  • Pagal jūsų poreikį: brokolių
  • Pagal jūsų poreikį: kalafijorų
  • Pagal jūsų poreikį: uogų
  • Pagal jūsų poreikį: svogūnų
  • Pagal jūsų poreikį: česnakų
  • Pagal jūsų poreikį: avokadų
Mityba

Daugiau receptų