Mėtiniai spirulinos ledai - Daily Spoon
Eiti prie turinio
VIENĄ KARTĄ METUOSE: BLACK WEEK DOVANŲ SPRINTAS
Desertai

Mėtiniai spirulinos ledai

5 min
dot
Sotumas
dot
1 porcija
Spirulinos ledai su mėta ir šokoladu

Gaminimo instrukcija

  1. Dedame visus ingredientus į maisto procesorių ar maišytuvą, maišome su pertraukomis iki tolygios masės, turėtumėte užtrukti iki poros minučių. Tik nepermaišykite, kad ledai nepradėtų tirpti. Masę sudedame į dubenėlį ir apibarstome susmulkinto šokolado gabaliukais. Mėgaujamės 🙂 

Šis netyčiomis sukurtas receptas tapo mano vienu mėgstamiausių sveikos alternatyvos desertų 🙂 Nesitikėjau, kad pavyks taip puikiai atkartoti mėtinių ledų skonį su paprastais ir mūsų organizmui gerais ingredientais. Kodėl sveikesnė alternatyva? Šiame recepte nėra pieno produktų, rafinuoto cukraus ar glitimo. Tiesiog vaisiai, gerieji riebalai na ir, žinoma, spirulina, kuri suteikia šiam desertui tokią sodrią žalią spalvą. Priminsiu, kad spirulina skatina gerųjų bakterijų dauginimąsi mūsų žarnyne bei turi priešuždegiminių savybių, o tai naudinga, kai mūsų organizmas kovoja su oksidaciniu stresu.

Ingredientai

  • Šlakelis augalinio pieno (naudoju migdolų)
  • Sauja špinatų
  • Kupinas šaukštelis spirulinos
  • 1 šaldytas bananas
  • Pusė šaldyto avokado
  • 4 – 5 šviežios mėtos lapeliai
  • 2 šaukšteliai klevų sirupo (ar kito norimo saldumo)
  • Gabaliukas juodo šokolado
Mityba

Daugiau receptų