Migdolų pienas - Daily Spoon
Eiti prie turinio
VIENĄ KARTĄ METUOSE: BLACK WEEK DOVANŲ SPRINTAS
Gėrimai

Migdolų pienas

5 min
dot
Sotumas
dot
4 stiklinės
Naminis migdolų pienas

Gaminimo instrukcija

  1. Migdolus užmerkite iš vakaro ir palikite nakčiai.
  2. Išbrinkusius migdolus nuplauname ir dedame į trintuvą. Įpilame vandenį ir pulsuodami triname porą minučių.
  3. Dedame druską ir cinamoną ir dar išmaišome.
  4. Mišinį perkošiame pro marlę (naudoju cepelinmaišį). Migdolų minkštimą pasiliekame – galime panaudoti kepiniuose arba sumaišius su kokosu aliejumi naudoti kaip kūno šveitiklį.
  5. Migdolų pieną laikykite sandariai ir šaldytuve.

Patarimas: migdolų pieną geriausiai sunaudoti per 2-3 dienas, tad apskaičiuokite, kiek jo prireiks per šį laiką. Kiekius galite keisti pagal save, svarbu išlaikyti proporciją.

Pagrindai – migdolų pienas namie. Pirmas receptas, kuriuo noriu pasidalinti, yra migdolų pienas, kadangi jis bus pagrindas ir ateinančiuose receptuose. Kokie yra naminio migdolų pieno privalumai? Gausu E vitamino bei kalcio, mažesnė kaina nei parduotuvėje, jokio pridėtinio cukraus, saldiklių ir plastiko.

Ingredientai

  • 1 puodelis migdolų
  • 3 puodeliai vandens (galite dėti ir 4, tačiau man labiau patinka kreminis skonis)
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 1/3 šaukštelio cinamono
  • Papildomai: jei norite daugiau saldumo, galite įpilti du šaukštelius klevų sirupo
Mityba

Daugiau receptų